Kurde wpadłem z obiegu widać bo jakoś Sam Marco nie kojarzyło mi się z takim pulapem. ...
Przecież sam napisałeś że będzie z Chin.
Co ty znowu bredzisz ??? Kto tu kupuje używany gruz ? Ja czy tyhit00r II pisze:dziadując na czym się da
To że UŻYWANY oznacza że gruz ?
Ale czekasz na używkę za 30 zł ?hit00r II pisze:Sam się zastanawiam nad kupnem
Widzisz kolego różnica między nami polega na tym że ja mając "stare trupy" ładuję do nich tylko najlepsze części.
Na żaden SMAR! Do nypli się nie daje smaru ...
Więc to chyba bardziej coś w stylu Loctite a nie smaru.
Stalowych, aluminium to też metal:) Sorry ale nie mogłem się powstrzymać, z technikum jestem i mam zboczenie:)SoloTM pisze: ↑2019-02-22, 22:57Złego słowa użyłem, powinienem napisać klej, ale nie loctite bo ten sam efekt można osiągnąć nie smarując niczym ;) Lepiej dac specjalny smar/klej do nypli ( aluminiowych ) bo do metalowych wg. mnie nie trzeba. To ma zapobiegac odkręcaniu, zgoda, ale też zapieczeniu nypli, a raczej głownie zapieczeniu.
DOBRZE ŻE NIE Z SEMINARIUMcorrado1111 pisze: ↑2019-02-22, 22:59Sorry ale nie mogłem się powstrzymać, z technikum jestem i mam zboczenie:)
Nawet nie wiesz jak blisko trafiłeś.hit00r II pisze: ↑2019-02-23, 00:38DOBRZE ŻE NIE Z SEMINARIUMcorrado1111 pisze: ↑2019-02-22, 22:59Sorry ale nie mogłem się powstrzymać, z technikum jestem i mam zboczenie:)![]()
Ja nie z technikum, ale to zboczenie Cię zawodzicorrado1111 pisze: ↑2019-02-22, 22:59Stalowych, aluminium to też metal:) Sorry ale nie mogłem się powstrzymać, z technikum jestem i mam zboczenie:)SoloTM pisze: ↑2019-02-22, 22:57Złego słowa użyłem, powinienem napisać klej, ale nie loctite bo ten sam efekt można osiągnąć nie smarując niczym ;) Lepiej dac specjalny smar/klej do nypli ( aluminiowych ) bo do metalowych wg. mnie nie trzeba. To ma zapobiegac odkręcaniu, zgoda, ale też zapieczeniu nypli, a raczej głownie zapieczeniu.
No to faktycznie moje fopa, myślałem że to stalowe, bardziej chodziło mi o stwierdzenie że metal to stal tylko.mentos pisze: ↑2019-02-23, 00:52Ja nie z technikum, ale to zboczenie Cię zawodzicorrado1111 pisze: ↑2019-02-22, 22:59Stalowych, aluminium to też metal:) Sorry ale nie mogłem się powstrzymać, z technikum jestem i mam zboczenie:)SoloTM pisze: ↑2019-02-22, 22:57Złego słowa użyłem, powinienem napisać klej, ale nie loctite bo ten sam efekt można osiągnąć nie smarując niczym ;) Lepiej dac specjalny smar/klej do nypli ( aluminiowych ) bo do metalowych wg. mnie nie trzeba. To ma zapobiegac odkręcaniu, zgoda, ale też zapieczeniu nypli, a raczej głownie zapieczeniu.. Te wg Ciebie stalowe nyple to są mosiężne/niklowane tak naprawdę
.Bywają stalowe z nierdzewki, ale raczej to rzadkie. Zwykłe stalowe/cynkowane to raczej jakieś tanie badziewie widziałem, ale o takich raczej nie mówimy. Sapim czy DT te niby "stalowe" jak wielu mylnie twierdzi to są właśnie nyple mosiężne (brass) . A co do smaru ułatwiającego centrowanie i zapobiegającemu korozji nypla alu od wewnątrz to miałem na myśli zwyczajny smar a klej to odrębna sprawa bo klej zapobiega luźnemu pasowaniu/odkręcaniu i najlepiej jest dać smar właśnie na ten tzw. "klej" choć to żaden klej
![]()