To moje 3 pojazdy wpasowujące się idealnie w temat Retro MTB 2000+
Uważam że są to zacne sztuki kultowe i na kultowych częściach z epoki ale nie tylko.
Budowałem je w oparciu o swoje doświadczenia nabyte w ciągu 20 lat.
Zamysł był taki - ma być ładny i w miarę uniwersalny.
Co do Octane'a to się udało jak najbardziej bo rower o skokach 190 z regulowaną sztycą jest w stanie wjechać prawie wszędzie - 15 razy w tym roku załadowałem nim Przełęcz Karkonoską ( przeważnie na jeden raz ).
A potem sztyca pstryk w dół i grzejesz ponad 90 km/h

Ale dość już tutaj chwalipięctwa

Rama Scotta pochodzi z 2003 roku i siedzą w niej zacne HOPE'y M4 z tego okresu + Marzocchi Schiver DC 2003 i na tym typowe retro się kończy.
Kolejny rodzynek to Cannondale Prophet SL w limitowanej wersji malowania 71 w rozmiarze "S".
Rama chyba pochodzi z sezonu 2007 + koła Mavic Crossmax XL tylna przerzutka XTR 952 , Marzocchi Shiver SC z roku 2003 dopełnia retro setu

Idąc dalej RB Monster HT - kultowa duallówka z przełomu wieków , rzadziej spotykana niż RB Bandit DS z racji wyższej ceny.
Kupiłem nową ramę jakieś 3 lata temu , leżała sobie spokojnie nie używana ale stwierdziłem że mam tyle złomu że złożę cały rower i tak też się stało

Widelec bez szału ale odzyskany ze złomu i pasował kolorystycznie Marzocchi MZ Race ... gówno bo bebechy Suntour ale obudowa Marzcok

Obręcze pomalowałem farbą do modeli Humbrol a żeby się tak nie świeciły bo wszystko ma być czarne w miarę możliwości.
Jak na budżetówkę to chyba nie wyszedł źle.
Dodałem też fote pomniejszonej wersji High Octane'a

Zapraszam do dyskusji.