Miałem wrzucić więc wrzucam. Jeden z ostatnich projektów jakie popełniłem(może ??)
Już od dawna chodził mi po głowie killer, ale nie było nic co by mnie interesowało i jeszcze w moim rozmiarze. Jakiś czas temu na OLX pojawiła się ciekawa rama. Zacząłem ją obserwować. Zauważyłem że co jakiś czas sprzedawca zmieniał cenę, raz w górę raz w dół. Bardzo długo się zastanawiałem nad kupnem. Potem pomyślałem że mam trochę kasy odłożonej z serwisu rowerów więc postanowiłem ją kupić. Zadzwoniłem do gościa i zaczęła się rozmowa. Najpierw padło pytanie dla kogo ta rama ma być, bo jak na handel to zostaje u mnie :) więc zacząłem z gościem poważnie rozmawiać o rowerach o pasji i sytuacja się rozluźniła. Był jeden problem że nie chciał tej ramy wysyłać kurierem. Więc poprosiłem 2ass'a czy by mógł do niego podjechać po ramę i mu zapłacić a my się później dogadamy. Chciałem mu zapłacić przelewem za ramę żeby jej nikomu już nie sprzedał bo podobno już był kupiec ale go przekonałem ale chciał gotówkę do ręki. Dałem Marcinowi numer telefonu od gościa i oni już między sobą się dogadali i spotkali się w pół drogi :D Następnie rama czekała na mini zlot w Łodzi gdzie odebrał ją Focker. Potem przez jakiś czas leżała u niego aż do momentu kiedy nie jechał na urlop rowerowy i mi ją podrzucił. Spotkaliśmy się na stacji benzynowej w Żorach niedaleko autostrady A1.
W końcu rama wylądowała u mnie i zacząłem się jej przyglądać. Wszystko tak jak opisywał właściciel. Z amorem nie robiłem nic tylko zmieniłem gumę na żółtą i dałem piwoty tytanowe. Ale mam wrażenie że rama była malowana bo wyczułem pod palcami dwa zacieki :D ale już nie robiłem zachodu bo i tak nie ma się do czego przyczepić. W zestawie dostałem również kompletne stery, mostek, ładną kierownicę coda, zacisk coda lekko już wyblaknięty i czarny koszyk na bidon. Wszystko za 700zł
Moja myśl była taka żeby już nie kupować kolejnych komponentów, postanowiłem przerzucić osprzęt z innego roweru. Dawcą była Barellia. Z niej przerzuciłem grupę shimano XT739
Przerzutkę przednią miałem w zapasie czekała na tą ramę. Do tego doszły nowe opony geax, sztyca roox, siodełko flite, pancerze aluminiowe turbo plus i linki teflonowe.
Na pewno mi napiszecie że tam powinny być canty bo rama ma wieszak z tyłu. Tak wiem to doskonale ale na razie to co jest zostaje. Myślę że z czasem pomyślę nad zmianą i wtedy wleci jeszcze korba pięcioramienna.
Rower złozyłem przygotowałem do jazdy i nawet na nim nie przejechałem kilometra :D Stoi wypucowany :D
Cannondale F700 CAD2
#1- Załączniki
-
- IMG_20251018_113056167_HDR.jpg (210.62KiB)Przejrzano 33 razy
-
- IMG_20251018_113041321_HDR.jpg (202.78KiB)Przejrzano 33 razy
-
- IMG_20251018_113027644.jpg (360.14KiB)Przejrzano 33 razy
-
- IMG_20251018_113013017_HDR.jpg (192.71KiB)Przejrzano 33 razy