idąc tropem Univegi wprowadziła się do mnie nastepna , Alpina Racelite 500-S, 4130 OS Race Lite Oversized Double Butted.
Ufffff jest teych napisów ..........
Od 5.7 rózni sie przede wszystkim główką już na 1.1/8" , reszta geometri prawie bez zmian, czyli dolne widełki MM, ovalne rury pozioma i dolna itd..
Coby sie nie rozpisywać to w latach 90-tych Univega to było już coś .
Fotki roweru surowe, prosto po dostawie więc brudno i rdzawo .
Mysle że czyszczonko, polerka, wymiana części na pozbawione rdzy , można z tego zrobić unikalny rowerek, a jesien sprzyja takim pracom na warsztacie.
Ta 500-tka dostanie amora - jak go znajde , albo sztywniaka "suspension ready " i prawdopodobnie stanie na lepszym osprzecie niż jest , moze lx/stx canti albo v-br, na 8 biegów, zobacze co tam leży w koszach.
kolekcjoner raczej nie.
w 90-tych latach kumpel miał Univege i ksywe Halogen.
Co on na niej wyprawiał................ pekła mu rama po x latach przy haku od przerzutki , wpadł na pomysł wysłania do importera na gwarancji ( gwarancja dożywotnia ) i dostał alu nowszą , żałował pózniej , bo póżniejsze Univegi to kicha była.
Poza tym lubie ciekawe ramy, były jeszcze Schwiny z jedną stroną widełek typu MM, było mase ciekawych rzeczy ale jak coś sie trafia to sie bierze aby uratować przed zapomnieniem.
A pózniej sprzedaje to co jest niepotrzebne .
w sumie bardziej Team Marin by mnie interesował, miałem 3 ramy z 3 róznych roczników, 95,96,97 a Scoty sa oklepane .
w 90-tych latach kumpel miał Univege i ksywe Halogen.
Co on na niej wyprawiał................ pekła mu rama po x latach przy haku od przerzutki , wpadł na pomysł wysłania do importera na gwarancji ( gwarancja dożywotnia ) i dostał alu nowszą , żałował pózniej , bo póżniejsze Univegi to kicha była.
Poza tym lubie ciekawe ramy, były jeszcze Schwiny z jedną stroną widełek typu MM, było mase ciekawych rzeczy ale jak coś sie trafia to sie bierze aby uratować przed zapomnieniem.
A pózniej sprzedaje to co jest niepotrzebne .
w sumie bardziej Team Marin by mnie interesował, miałem 3 ramy z 3 róznych roczników, 95,96,97 a Scoty sa oklepane .