Nie mam za bardzo gdzie wrzucić takich zbiorczych fotek, więc może taki temat "zaskoczy"
Wklejajcie w niego fotki swoich rowerków e-stays, niezależnie od prowadzonych wątków nt ich budowy - ot taki forumowy zbior "istejów"
zaczynając - rodzinka Scottów -stal, alu i karbon (91 Pro Evo, 91 Super Evo, 98 Pro Racing Endorphin)
oczywiście nie są to wszystkie możliwe rodzaje (Endo występowała w wersji z AVS i bez, czytałem gdzieś, choć nie zgłębiałem tego że tańsze modele nie były robione z włókien karbonowych tylko czegoś tańszego), ale jednak główne konstrukcje z wywindowanymi tylnymi widełkami Brakuje Scotta DH-R Cat - protoplasty Endo - ale znaleźć takiego graniczy z cudem...
Fotki takie sobie, przy niskim słoneczku - wcześniej Endo śmiagała przez błota
więcej fotek https://picasaweb.google.com/1021978808 ... rirssmKywE
tak patrze na tą Endorfinke Twoją i zaczynam załować, że nie wziąłem tej ramy co była ostatnio na allegro, to była L-ka a ta Twoja to jaki rozmiar ?
+1cardamon pisze:tak patrze na tą Endorfinke Twoją i zaczynam załować, że nie wziąłem tej ramy co była ostatnio na allegro
i dorzucam swoją birię CR6000 hussar do wątku, od tego zdjęcia mocno ewoluowała ale nadal końca nie widać. na razie nie ma się więc czym chwalić
No, to i mą almegę wypadałoby tu pokazać.
A tak przy okazji, to czy Wasze unieśniaki też tak dają w kość? Na wielu rowerach żem w życiu jechał, ale ta geometria to draństwo
A tak przy okazji, to czy Wasze unieśniaki też tak dają w kość? Na wielu rowerach żem w życiu jechał, ale ta geometria to draństwo
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
ja zauważylem że fajnie podjeżdżają, ale na stali i alu jeszcze za mało jeździłem aby dostać od nich w kość
Chodzi mi o dłuższe jazdy, na żadnej ramie nie czułem się tak sponiewierany jak na tej
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
cóż, krótka baza = mniejszy komfort, ale za to większa dzielność... Almega to raczej nie jest rower na długie trasy
Pozwolę sobie uzupełnić temat o kilka zdjęć:
Pierwszy mój San Andreas DHS:
Drugi SA:
Pierwszy zakup gdy Alpinestars wydawały się poza zasięgiem, Himalaya Condor:
Pierwsza Alpinka, Cro-Mega DX, od niej sie zaczęło, na zdjęciu z tymczasowymi zmianami:
Druga Alpina, Al-Mega LX, stan bezpośrednio po zakupie, rama NOS, śmietnik usunięty, czeka na swoją kolej:
Trzecia Alpina e-stays, Al-Mega XT, stoi juz na kołach i powoli nabiera rumieńców:
Pierwszy mój San Andreas DHS:
Drugi SA:
Pierwszy zakup gdy Alpinestars wydawały się poza zasięgiem, Himalaya Condor:
Pierwsza Alpinka, Cro-Mega DX, od niej sie zaczęło, na zdjęciu z tymczasowymi zmianami:
Druga Alpina, Al-Mega LX, stan bezpośrednio po zakupie, rama NOS, śmietnik usunięty, czeka na swoją kolej:
Trzecia Alpina e-stays, Al-Mega XT, stoi juz na kołach i powoli nabiera rumieńców:
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra
Tu lepiej widać, Śnieżka od czeskiej strony
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
trzymajmy się standardów - NOS czyli rzecz nowa, nie używana - część jeżdżona w pięknym stanie to juz nie NOSsiedem3 pisze:Druga Alpina, Al-Mega LX, stan bezpośrednio po zakupie, rama NOS, śmietnik usunięty, czeka na swoją kolej:
cro-megę strasznie to poszczępione siodło szpeci na I rzut oka, poza tym fajnie się zgrała z zielonymi miśkami
Rama niebieskiej Alpiny jest bez najmniejszej ryski,śladu czy czegokolwiek, jak zdjęta ze sklepowej półki i złożona, dlatego taki opis. A to obdarte siedzenie w tej chwili jest już mienione :)
skoro nie wazne jakie to prosze bardzo, zaczalem skladac, ;)
Ostatnio zmieniony 2014-01-21, 15:05 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie rozumiem dowcipu , ale przecież jak wiesz chodzi o mostek amortyzatora przedniego - zazwyczaj jest z przodu
Pozdrawiam
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej
Nie dyskutuj z chamem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom a potem pokona doświadczeniem !!!
na bank nie o to chodzi , bo ze manki maja podkowe z tylu to raczej nikogo dziwic nie powinno...
Czy zawsze - nie wiem .
Czy mają z tyłu - nie wątpie - bo to nawet obecnie ma miejsce np. tu:
http://www.krank.pl/index.php?action=sk ... how&id=156
ale inaczej nie byłem w stanie zinterpretować pytania Kolegi zwłaszcza, że na amorze Twojego roweru jest "Black" .
Tu watpliwości może rozwiac autor co miał na myśli.
Pozdrawiam
Andrzej
Czy mają z tyłu - nie wątpie - bo to nawet obecnie ma miejsce np. tu:
http://www.krank.pl/index.php?action=sk ... how&id=156
ale inaczej nie byłem w stanie zinterpretować pytania Kolegi zwłaszcza, że na amorze Twojego roweru jest "Black" .
Tu watpliwości może rozwiac autor co miał na myśli.
Pozdrawiam
Andrzej
Nie dyskutuj z chamem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom a potem pokona doświadczeniem !!!
stad pytanie bylo do autora , a nie do dyskusji, podejrzewam ze mu chodzi o IT , ael nie mam pewnosci
Dawno tu nic nie było...
Dla odświeżenia wątku trochę foto na początek. Jestem w ciągu fotografowania wszystkich moich gratów więc przyjdzie chyba czas na zdjęcie grupowe Alpinek
1992 Alpinestars Al-Mega
Kilka ostatnich fotek z konfiguracji wakacyjnej pod małżonkę
Dla odświeżenia wątku trochę foto na początek. Jestem w ciągu fotografowania wszystkich moich gratów więc przyjdzie chyba czas na zdjęcie grupowe Alpinek
1992 Alpinestars Al-Mega
Kilka ostatnich fotek z konfiguracji wakacyjnej pod małżonkę
Faaajne są
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
focie nr 2 widzialem juz dawno
......dziwi mnie fakt ze dopiero dzisiaj trafily tu gdzie dawno trafic powinny
......dziwi mnie fakt ze dopiero dzisiaj trafily tu gdzie dawno trafic powinny
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
zarobiony jestem na fejsie i nie ma czasu...
Al-Mega malowana sądząc po odcieniu lakieru i jego obecności na dolnej misce sterów - skąd masz naklejki/kalkomanie jeśli można spytać?