ładna korba! przybliżysz temat?
czerwony c-dale z headshockiem to chyba taki obrazek najbardziej charakterystyczny dla marki (wystarczy spojrzeć na stare fotki Tinkera na przykład :-)) - jak byś go kiedyś wyprowadził z tego strychu.... ;-)
jeśli kobitka nie jeździ za dużo może pomyślałbyś o Vkach XT serii 739 - upierdliwe to to co prawa ze wg na luzy, ale o niebo ładniejsze, takie... subtelne? ;-)
Ostatnio zmieniony 2010-01-17, 16:37 przez skolioza, łącznie zmieniany 1 raz.
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

cannony zawsze mi sie podobały, zwłaszcza napalam sie na killer V. a Twój to jaki dokładnie model? jak działają klamki z V brake? jeszcze korba, coś więcej o niej powiedz - wygląda jakby miala odkręcany pająk? i oponki klasyka jak nic :)

Nie mam pojęcia co to za korba.Wyprowadzę go ze strychu tylko muszę się zebrać do tego wyczyny , narazie zimno w Łodzi że na strych ledwo poszedłem:)
Lodzermensch

YvesMoi, Klamki z v-kami działają dosyć gwałtownie:) ale moja Pani jeździ spacerowo i jakoś jej się to podoba.Miałem już w kilku rowerach taki zestaw i można przywyknąć.Co do korby to nie wiem czy mam odkręcany pająk , przy okazji sesji na podwórku obejrzę i dam znać.
Lodzermensch

chcialoby sie powiedziec cur-esko fajne korby!

bajak to cnc - prawie na pewno odkrecany, za to blaty maly i duzy wygladaja na vuelta, srodek na shimano badz suntour...
Obrazek

Środkowa koronka to Shimano a największa Curve tak jak korby a najmniejszej nie pamiętam.Jak kupiłem ten rower to był w opłakanym stanie, napęd zajeżdżony , i ogólnie podtyrany.Trochę pozmieniałem i jakoś wygląda chyba.
Lodzermensch

Nie widać modelu, no chyba że naklejki nie ma, ale CAAD 3 to już wyżej było, jakaś 700, 800, 900.
W tamtych latach to dużo było czerwonych ram przewaznie .
Potem Cannondale zmieniło barwy na niebieskie teamowe.
Ja bym hamulce zmienił np. na Avidy , mniej wyróżniały by się epokowo.
www.velotech.pl

Nie widać modelu tylko ten Caad jest.Co do hamulców to moja Pani chciała mieć wszystko XT bo ładnie wygląda:) , tłumaczyłem że to nie ten rocznik ale można gadać jak do ściany.Chciała to ma , jej rower jej brocha.
Lodzermensch

Jest więc inne rozwiązanie, znależć XT m-systemy ;-) Mam taką samą parę klamkomanetek i działają wyśmienicie z cantileverami jeśli chodzi o modulacje i siłę hamowania nie widzę żadnej różnicy między dobrym systemem v-brake a tym zestawem. Spróbój przekonać swoją panią a komfort jazdy się znacznie poprawi :) Fajne te korby, zdarzają się klamki i hamulce tej firmy, pięknie wykonane obróbką CNC...To chyba musi być coś dobrego.

jeśli grubość rury podsiodłowej masz 34.9 to jest rozwiązanie - zerknij na moją aukcje. mam tez wieszak do Twojego widelca, specjalnie wyprofilowany do widelców cannona, sam miałem w P-bone canti!
świetny patent do widelców z dziurką pod rura sterową i wbrew pozorom jest sztywny i działa jak wieszaki w podkowie. więc jakbyco...

nic tylko pozazdroscic dziewczynie, ze ma taki rower (i faceta, ktory o niego dba;)

juz pewnie chlopaki to zrobiliscie - ale porownujac Cannona Corrado, z wersja z linka od Tinkera Juarez'a - to mam y ze 2-3 lata roznicy rocznikow. (u Corrado - brak wieszakow canti w ramie i widelco, gniazda do tarczowek chociazby...to juz chyba dopiero w wersji z 2000r te prze-spawy sie pojawily? no i ta starsza wersja z galerii Muzeum MTB Tinkera - ma korby CODA Magic, a z tego co pamietam byly one dostosowane do specjalnych osi CODA (podobne do six-pack'a tune) z lozyskami w ramie 30mm (to modne obecnie BB30;)

pzdr
Obrazek