W załączeniu zdjęcia moich bików.
Rocky Mountain Hammer Race:
Rama: Reynolds 525 Cold Drawn Chrome-Moly, tylny trójkąt Ritchey-a (1999), 17.5''
Amortyzator: Rock Shox Sid Team 68mm skoku
Korba: Ritchey Pro 44-32-22
Kaseta: Shimano Deore XT 11-28
Hamulce: Avid Arch Rival
Klamki: Shimano Deore LX
Przerzutka przednia: Sram 7.0
Przerzutka tylnia: Sram Quarz
Manetki: Sachs Power Grip Extreme
Obręcze: Mavic X517 SUP
Piasty: Shimano Deore XT Paralax 110
Szprychy: DT Swiss
Opony: Panaracer Fire XC Pro
Mostek i kierownica: Ritchey Pro
Rogi i sztyca: Profile Design
Siodło: Fizik Plateau
Linki i pancerze: Gore Ride-On
Kona Lava Dome (projekt):
Rama: Kona Chromoly Double Butted (1992)
Widelec: Project Two
Mostek: Velocity
Kierownica: Syncros
dwie ładne ramki w jednym miejscu - pięknie!
Rocky widzę że kompletny, poza dywagacjami 2x8 z drugiego wątku (zmiana korb IMO znacznie poprawi design roweru - nie trawię 4-ro ramiennych ) Fajnym elementem jest sztyca sygnowana nazwiskiem Tomaca (dobrze widzę?), kurcze jakbyś do tego dorwał jeszcze kierę i mostek Profile byłby czad (sam używam kiery Ritcheya Pro w wyścigówce i - może przez opatrzenie - razi mnie to logo pospolitością)
W całości zdecydowanie nietuzinkowy "bajk" w Polsce - kto w tym nieco siedzi z pewnością zawiesi oko na dłużej
Chętnie zobaczyłbym więcej fotek z nowymi korbami!
Kona - znowu pytanie "gdzie Ty taką ramę ustrzeliłeś w Pl?!" o Konę cr-mo to się trzeba ładnie postarać, ta widzę ma jeszcze sygnatury Joe Murraya na ramie... Do tego super mostek i widelec (wizualnie uwielbiam proste widły! jak się na nich jeździ zobaczę jak dogwintuję swoje, 2 lata młodsze), kiery niestety nie widzę
Czekam z niecierpliwością na rozwój projektu, choć boję się że wsadzisz tam tę 4 ramienną korbę z Rockiego
Rocky widzę że kompletny, poza dywagacjami 2x8 z drugiego wątku (zmiana korb IMO znacznie poprawi design roweru - nie trawię 4-ro ramiennych ) Fajnym elementem jest sztyca sygnowana nazwiskiem Tomaca (dobrze widzę?), kurcze jakbyś do tego dorwał jeszcze kierę i mostek Profile byłby czad (sam używam kiery Ritcheya Pro w wyścigówce i - może przez opatrzenie - razi mnie to logo pospolitością)
W całości zdecydowanie nietuzinkowy "bajk" w Polsce - kto w tym nieco siedzi z pewnością zawiesi oko na dłużej
Kona - znowu pytanie "gdzie Ty taką ramę ustrzeliłeś w Pl?!" o Konę cr-mo to się trzeba ładnie postarać, ta widzę ma jeszcze sygnatury Joe Murraya na ramie... Do tego super mostek i widelec (wizualnie uwielbiam proste widły! jak się na nich jeździ zobaczę jak dogwintuję swoje, 2 lata młodsze), kiery niestety nie widzę
Czekam z niecierpliwością na rozwój projektu, choć boję się że wsadzisz tam tę 4 ramienną korbę z Rockiego
No widze że LAVA starsza od mojej, poczatek 90-tych lat.
Ja cierpliwie czekam na cos podobnego, na Ebayu są od czasu do czsu i gotówe mieć trzeba od razu.
Ale widaż że rdza jej dokucza.
No i jak Ty sie mieścisz w kuchni z dwoma rowerkami ??
Ja cierpliwie czekam na cos podobnego, na Ebayu są od czasu do czsu i gotówe mieć trzeba od razu.
Na kierę i mostek Profile poluję od dłuższego czasu - może się jeszcze przydarzy.skolioza pisze:dwie ładne ramki w jednym miejscu - pięknie!
Z Koną wyszła śmieszna sprawa tzn. od dłuższego czasu polowałem na stalową ramkę dla Żony (alledrogo, fora itd. itp.) i okazało się, że najciemniej pod latarnią najciemniej. Pojechałem na święta do domu rodzinnego i natknąłem się na Znajomego zajmującego się rowerkami - okazało się, że ma takową i że jest to właśnie Kona Lava Dome. Z tego co zdążyłem się zorientować "wyhaczył" ją na jakimś targu staroci (ktoś ją przyciągnął z zagramanicy) :) Rower był prawie kompletny. W spadku otrzymałem: ramę ze sterami Impact, widelcem Project Two i mostkiem Velocity, sztycę, przerzutkę przednią Exage i koszyk na bidon.
Kiera to stary stalowy Syncros kupiony dawno temu na Niskich Łąkach we Wrocławiu.
Tak jak zauważyłeś na razie wpadnie tam prawdopodobnie Ritchey Pro z Rockiego, chociaż mam gdzieś wysłużonego ale w dobrym stanie LX-a więc zobaczymy :)
Pod spodem korba do Rockiego
Mieszczą się w przedpokoju, ale zdjęć w nim nie dam rady zrobić (brak obiektywu szerokokątnego) :)Piotr pisze:No widze że LAVA starsza od mojej, poczatek 90-tych lat.
Jeśli chodzi o rdzę i ogólnie estetykę ramy (na rowerku będzie w końcu jeździć Płeć Piękna) cały czas zastanawiam się nad renowacją tzn. piaskowanie, podkład i malowanie proszkowe na kolor czarny.
Naklejki, prawie komplet dorwałem na konaretro.com ( niestety z rocznika 1993, ale zawsze).
W każdym bądź razie sprawa jeszcze nie rozwiązana.
Tak - kucharskiego :)Jastrzomb pisze:A czy ten noz na blacie to standardowe wyposazenie warsztatu ? :)
Tu masz linka do sprzedawcy który w lecie miał parę mostków Profile Designs w lecie - może jeszcze ma...joint pisze: Na kierę i mostek Profile poluję od dłuższego czasu - może się jeszcze przydarzy.
http://allegro.pl/show_user.php?uid=1732272