Pamiętacie taki teleturniej Jeden z dziesięciu?
Tutaj taka zajawka w podobnym klimacie, z tym że ilość wyprodukowanych egzemplarzy to łącznie 125 sztuk na cały świat
jeśli macie ochotę - typujcie
Twoj ten bialy kruk ???
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
nie do końca - ale w rowerze są użyte mocne komponenty co jest logicznie bardzo uzasadnionecardamon pisze:to jakieś retroDEHA będzie ?
Widzę że gruba impreza.. skolioza, nie za dużo tych ścigantów? Jak idzie na części i ma fajną korbę to klepanie.. Fd na górny ciąg 34.9 też bym się zainteresował jakby to był XTR, może kokpitem..
a rurki to nie tytan czasami? skoro taka mała seria to są 2 opcje:
-albo jakiś ultimate model na jakąś rocznicę, ewentualnie dla zarobasów
-albo jakaś mała manufaktura (chociaż skoro jest to zagadka to chyba musimy znać tę markę, bo inaczej to by było szukanie igły w stogu siana)
na części idzie tylko to czego nie potrzebuję - wszystko w wątku sprzedażowym
a podobna naklejka była już publikowana na forum (nie z roweru forumowicza!)
rama alu, marka.... aż się dziwię ze wzbudziła wątpliwość
a podobna naklejka była już publikowana na forum (nie z roweru forumowicza!)
rama alu, marka.... aż się dziwię ze wzbudziła wątpliwość
Eros rozbił bank
foto już po częściowych modyfikacjach (opony, mostek, doszły jeszcze czerwone stery FSA) a to pewnie nie ostatnie zmiany
Kurczę zawsze chciałem mieć tandem MTB, śliniłem się do granatowego Scotta AD 92 (jedyny tandem w oficjalnym katalogu ) nie wiedząc nawet że byla wypuszczona limitowana seria dealerska Pro Only!
Rowerek datuję na rok 1995 - bardzo charakterystyczna jest naklejka "z flagą" srebrna i mniejsza niż tradycyjne
https://picasaweb.google.com/1021978808 ... q_1lZPqsgE
foto już po częściowych modyfikacjach (opony, mostek, doszły jeszcze czerwone stery FSA) a to pewnie nie ostatnie zmiany
Kurczę zawsze chciałem mieć tandem MTB, śliniłem się do granatowego Scotta AD 92 (jedyny tandem w oficjalnym katalogu ) nie wiedząc nawet że byla wypuszczona limitowana seria dealerska Pro Only!
Rowerek datuję na rok 1995 - bardzo charakterystyczna jest naklejka "z flagą" srebrna i mniejsza niż tradycyjne
https://picasaweb.google.com/1021978808 ... q_1lZPqsgE
Jeżeli to nie deha, ale komponenty deha są uzasadnione to chyba tylko tandem wchodzi w grę ;) albo baardzo dziwny rower, który ciężko w jakiejkolwiek kategorii umieścić.
Ten tarczowy hamulce to rozumiem, że to inwencja poprzedniego właściciela? ;)
Ten tarczowy hamulce to rozumiem, że to inwencja poprzedniego właściciela? ;)
świetny!
od razu mi się przypomina tandem Kuwahara 91" z niemieckiego ebay'a był za 4 tys euro...
od razu mi się przypomina tandem Kuwahara 91" z niemieckiego ebay'a był za 4 tys euro...
Ale fajny autobus Będzie z tyłu tabliczka "Uwaga, tył zachodzi na zakrętach" albo coś w tym rodzaju? Bo zakręty to chyba się tym bierze jak przegubowym Ikarusem
czyli mozna powiedziec, ze rozpoczalem nowy trend na forum ;P
szpeja do pozazdroszczenia.
ps. jak ktos nadal szuka - to jest chyba jeszcze cos nad czym sie zastanawialem; stevens z dropem:
http://allegro.pl/stevens-tandem-twin-p ... 08769.html
szpeja do pozazdroszczenia.
ps. jak ktos nadal szuka - to jest chyba jeszcze cos nad czym sie zastanawialem; stevens z dropem:
http://allegro.pl/stevens-tandem-twin-p ... 08769.html
PODWOJNIE........................zakreconyskolioza pisze:Kurczę zawsze chciałem mieć tandem MTB
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
ja myśle, ze takie pytania o cenę przy naszym hobby są nie na miejscuqsik pisze:A z ciekawości ile płaciłeś? Bo miałem go w łapach ale cena mnie zmiażdżyła :)
W lepsze ręce chyba nie mógł trafić. Od razu mi się zamażyło coś z mojej staji http://www.vitalmtb.com/photos/features ... /sspomer,2 -
zdjęcie numer 8 :D
zdjęcie numer 8 :D
Ratujmy retro od śmierci na śmietniku!
Cannondale: Delta V '92 ; F700 '94 ; F700 '95 ' F700 '01 ' Super V Raven '01 ; Jekyll '03. Trek 950 Singletrack '95 Diamondback Ascent '89. Forfiter '96 Giant XTC NRS Team '01 Marin B17 FRS in progress
Cannondale: Delta V '92 ; F700 '94 ; F700 '95 ' F700 '01 ' Super V Raven '01 ; Jekyll '03. Trek 950 Singletrack '95 Diamondback Ascent '89. Forfiter '96 Giant XTC NRS Team '01 Marin B17 FRS in progress
hehe nie mam pytań!
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
dzięki Panowie
zakręca faktycznie jak Ikarus, więc może coś w rodzaju?
a tarczówka - ciężko zweryfikować (podobnie jak większość szpeju - tego roweru wszak nie ma w oficjalnych materiałach) niby przelotki są dedykowane i ładnie zanitowane, w kolorze ramy, ale pozostałe opory pancerzy są spawane do ramy Adapter też jest łoryginalny jakiś
Sądzę ze generalnie z hamulcami była konwersja - rama jest z 95, ma wieszak na canti a heble i STI są 739 które weszły w roku 96
Na pewno oryginalne są korby - nawet nie wiedziałem ze były dedykowane tandemowe korby LXa sądziłem że będą po prostu użyte 3 komplety korbowe i pedały wkręcone na loctite, a tu miła niespodziewajka set tandemowy z odwrotnymi gwintami gdzie trzeba
E: po sprawdzeniu wygląda faktycznie na szczotkowane alu pokryte bezbarwnym, napęd zabójczy 54-44-28 i kaseta 11-28 (będzie zmiana na coś bardziej MTB)
zakręca faktycznie jak Ikarus, więc może coś w rodzaju?
a tarczówka - ciężko zweryfikować (podobnie jak większość szpeju - tego roweru wszak nie ma w oficjalnych materiałach) niby przelotki są dedykowane i ładnie zanitowane, w kolorze ramy, ale pozostałe opory pancerzy są spawane do ramy Adapter też jest łoryginalny jakiś
Sądzę ze generalnie z hamulcami była konwersja - rama jest z 95, ma wieszak na canti a heble i STI są 739 które weszły w roku 96
Na pewno oryginalne są korby - nawet nie wiedziałem ze były dedykowane tandemowe korby LXa sądziłem że będą po prostu użyte 3 komplety korbowe i pedały wkręcone na loctite, a tu miła niespodziewajka set tandemowy z odwrotnymi gwintami gdzie trzeba
E: po sprawdzeniu wygląda faktycznie na szczotkowane alu pokryte bezbarwnym, napęd zabójczy 54-44-28 i kaseta 11-28 (będzie zmiana na coś bardziej MTB)