Dwa posty niżej pod testem środków do penetracji zaczyna się pojawiać pierwsza rysa na miksturze ATFu i acetonu, która z każdym kolejnym wpisem jeszcze się powiększa. W skrócie: te środki nie mieszają się ze sobą.

Tak zgadza sie tego nie da tak rade zmieszać ja mam do tego strzykawkę najlepiej bez uszczelki w srodku bo ona spuchnie. Nabieram 2ml acetonu i i 2ml ATFu do pięciomililitrowej strzykawki wszystko sie zmiesza ale po chwili znowu rozdzieli mozna to zmieszac potrzasajac strzykawką zrobie sie wtedy taka różowa mikstura i dopiero wtedy leje zawartosc na śrube czy coś bez zmieszania to nie zadziala choć sam aceton też troche daje. Dziala to znacznie szybciej niż wd i naprawde dziala bo jak odkrecalem zapieczony konus to zauważyłem bąbelki powietrza uchodzące z gwintu.

s

A możę być tak zamrozić sztycę ? :roll:

Są teraz dostępne w każdym lepszym sklepie budowlanym zamrażacze .Zamrażascz w sprayu i gumowy młotek. Stosuję czasem zamrażanie jak trzeba nabić łożysko czy jakąś ciasna tulejkę. Metoda dobra , ale ma spore ogranicznie (wielkość zamrażalki).