Elektryczne sterowanie..? To ten zestaw..?
Nawet nie wiedziałem...

Te korby przyszły z innym zabytkiem klasy "O" z 3 kołowcem poziomym SPEEDY, na przednich kołach 17 cali ze składaków Alexa Moultona. Restaurujemy go, i jeśli nie wykracza to poza forum to chętnie zaprezentuję. To jest pewnie 94 albo około.

Jeśli chodzi o imageshacka to polecam zlaogowac sietam bezpłatnie i mozna wklejać zdjecia i nie poinny zniknąć.

A teraz porcja raytasków, w zasadzie jeden główny, mianowicie :

Hamulce kompletne xt BR-M732 z klockami M system i wieszakami.
Ciekawostka jest takla iż wieszaki są tej samej długosci , ale maja osobno dodatkow baryłki do montazu hamulca F i R, czyli wieszak jest dłuższy albo krótszy, no i te słynne klocki M system, długie , 70 mm.

Obrazek
www.velotech.pl

Coś dla oka - secik z pierwszego górskiego wydania Deore w bardzo ładnym stanie :mrgreen:
ohoho - muzealny eksponat (stan;) - czy do tego byly w zestawie korby i piasty? Pytam bo nie wiem, a nie widzialem jeszcze wspomnianych z oznaczeniem MT60 ...?
Obrazek

zimny pisze:
Coś dla oka - secik z pierwszego górskiego wydania Deore w bardzo ładnym stanie :mrgreen:
ohoho - muzealny eksponat (stan;) - czy do tego byly w zestawie korby i piasty? Pytam bo nie wiem, a nie widzialem jeszcze wspomnianych z oznaczeniem MT60 ...?
przeglądnąłem właśnie katalog 89
- od wprowadzenia Deore do zakończenia Deore DX korba była cały czas ta sama o oznaczeniu MT60 (masz nawet taką :-P), zmieniały się tylko koronki (różne wariacje jaja a na koniec okrągłe przy których doszło oznaczenie "A")
- piasta przednia była dla Deore i DeoreII ta sama o oznaczeniu MT60 (chyba że w roku 90 wprowadzili MT62 ale katalogu 90 nie ma w całym internecie ;-))
- piasta tył MT60 była inna niż MT62 (6->7s)
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

Wspólnie z Zimniastym mamy przyjemność zaprezentować kawalek historii Deore/DX
Manetki:
STI 91-92
Obrazek

od góry
thumby MT-60 (chyba 88 i wcześniej)
thumby MT-62 (89-90)
rapidfire plus 93
Obrazek

Przerzutki przód
od lewej:
M651 92-93- jedyny górny ciąg w grupie, stosowany także zamiennie w LXie 550 w roku 92
M650 91-93
MT-62 89-90
MT-60 przed 88 (chyba)
Obrazek

i dla przypomnienia historia rd (M650, MT-62,MT-60 )
Obrazek
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

Fajna ta piasta, też planuję zakupic komplet.
Wieszaki Graftona. Nigdy nie żałowałem czegoś tak bardzo jak tego. Sprzedałem bo myślałem że nie użyję cantilever-ów nigdy więcej. Do dziś pluję sobie w brodę od pół roku.
Załączniki
grafton1.jpg

Idealne na Halloween :lol: Zrobiłem na tym dobry interes sprzedając. Dośc jeśli powiem że w większej części sfinansowały zakup jednego z rowerów ale i tak żałuję jak diabli.

Teraz to by meeka do Ciebie szła :lol:

N, a ja sobie w końcu odpaliłem piaste z tych nielubianych - czemu bo od nowości były zepsute - montowano w nich łozyska które były niewymiarowe o ułamki mm i po zacisnięciu zapinką sie nie kręciły.
Wymiana łozysk na dobre japońce i chodzi jak masełko. ( mam jeszcze tył w komplecie chyba )

Obrazek
Obrazek
www.velotech.pl

Onzy wyglądają zabójczo, mają tylko jedną wadę: lubią pękać z czasem tam gdzie jest górny zacisk śruby. Wiem że to może nastąpić prędzej czy później dlatego kupiłem zapas kiedy miałem okazję.

a mi się te hample wogóle nie podobają i takie mocno fikuśne, aż za bardzo ;-) za to komponenty syncrosa to działają na mnie jak czerwona płachta na byka. chociaż to zwykłe rogasie alu to i tak ślinka cieknie...

E tam nie trzeba od razu za gramanice, kupione z mombat.org. Jeff z first flight bikes na pewno i do Polski wyśle. Ceny ok, ale koszty wysyłki ze stanów plus VAT i czas oczekiwania... nie polecam chyba że ktoś bardzo chce jak ja ;-)