to do roboty !!!
rameczka 18 ??
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Co to za wino? :) Następnym razem proszę o ujęcia z tapetą w tle. Pewnie nie wiesz ilu ona ma fanów, gdyby tylko założyła fejsa :)
Był: pewna Gusta, Votec F7 '99, jakiś karbonowy Scott, trzeszczący Mountain Cycle San Andreas, całkiem ładny Rocky Mountain Blizzard '96, Intense M1 '03,

chrzanek pisze:gdyby tylko założyła fejsa :)
czas najwyższy :-D
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra

popisówa to była, że wszystko w kolorze żółto-czerwonym i ładnie sobie mogłem wybierać.
rowerek już na ukończeniu i wygląda boooosko, jezusiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale się zakręciłem i kanty na odwrót założyłem :/
...się podniecam 8-)

a te ściany to się w końcu doczekają fanklubu pewnie jo!
Obrazek

>>KLIKNIJ PO WIĘCEJ!!<<

Obrazek

Ze względu na permanentny strajk fotoszopa obróbka zdjęć idzie 10x dłużej. Ale się nie poddaję i wbrew co niektórym będę siedział nad nimi do skutku ;-) Na tą chwile mała zajawka a jak tylko skończę to dorzucę resztę.
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...

Nie będzie, nie będzie ;-)
Ok, czas najwyższy pochwalić się naszymi miłościami w szerszej odsłonie. Fotoszop nadal strajkuje ale sukcesywnie dziś będę update'ował foty w tym poście. Na początek kilka detali.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-03-19, 13:33 przez siedem3, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

ramka jest już ze mną drugi roczek i jak na razie nie mam zamiaru się z nią rozstać.
a 2012 przyniósł co następuje:
NOWE cantilevery XT m737
żółte i czerwone kable jagwire
NOWE siodło coda 900z kevlarowymi bokami
widelec RITCHEY o masie 775g z nabitą gwiazdką
nowe manetki sachs
kiera syncros
stery FSA, a to ze względy na ciaśniejszą bieżnię, która ładnie siedzi na rurze sterowej bo ta od chrisa byla luźna i stery poszły do cannona
...
czerwone wieszaczki pacyfki do cantileverów
pedały CB SL
klamki tektro CNC
mostek race face system
zacisk sztycy shogun
poza tym odświeżony, wyczyszczony, nasmarowany i gotowy do tegorocznych zmagań
chyba na tyle.....będzie w tym roku na sztywno i bez rogów :)

GALERIA - https://picasaweb.google.com/1150353714 ... Hopper2012#

pozdr
Obrazek

>>KLIKNIJ PO WIĘCEJ!!<<

kurczę, fajniej ten rower wygląda na sztywniaku niż z amorem!

Generalnie bardzo fajna konfiguracja wg mnie jednak przydało by się coś większego żółtego - na I rzut oka w oczy rzuca tylko korba, (pancerze i grip widać dopiero po bliższych oględzinach) przez co wygląda jakby była wsadzona z braku laku, oderwana od całości

Jak hamują te klamy? - mam takie, zamierzam założyć, tylko nie wiem czy z efektu będę zadowolony ;-)
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

klamki dają radę, hans rey by się nie powstydził takiego działania. jedynie te pacyfki mnie wkurzają bo nie dość, że uciążliwa regulacja to jeszcze śrubki małe i się gwinty popsuły. tragedia z tym gównem :(
zwykłe triangle co miałem były porządniejsze.
co do kolorów to żółty jest mniej widoczny bo odeszły rogi i widelec. co prawda tez mogłem dać wszystkie pancerze żółte, a tak są mieszane. mam też klamki avida żółte i czerwone ale one sa pod V-brake więc może kiedyś....chociaż obiecałem, że skończę już z tą kolorystyką na tej ramce i na następny rok mój cannondale będzie na żółto :)
a na razie poluję na czerwone korby race face w malowaniu proszkowym, żeby zmiksować conieco
Obrazek

>>KLIKNIJ PO WIĘCEJ!!<<

Potwierdzam awaryjność pacyfek, sam mam dwie na półce. Niestety są zbyt delikatne dla hardkorowych koksiarzy RetroMTB ;-)

Co do roweru - Ja z przyjemnością zobaczyłem zmianę z akcentu żółtego na czarny. Moim zdaniem żółty nie pasował do tego roweru a połączenie czerni i czerwieni bardzo korzystnie uspokoiło ten rower. Tak więc dla mnie zmiana na plus.

Piękna maszyna
Choć moim zamiast zółtych fantów dałbym białe, bardziej komponowałoby się z napisami, ale tak też jest ciekawie. Nie myślałeś żeby ramkę odmalować? Te wszystkie żółte szpeje to widziałbym w Cannondalu w czerwieni Red Viper ala Tinker Juarez :-D
Ratujmy retro od śmierci na śmietniku!
Cannondale: Delta V '92 ; F700 '94 ; F700 '95 ' F700 '01 ' Super V Raven '01 ; Jekyll '03. Trek 950 Singletrack '95 Diamondback Ascent '89. Forfiter '96 Giant XTC NRS Team '01 Marin B17 FRS in progress