Cadex mcm 3

Siemka. Posiadam takiego oto cadexa, marzenie sprzed lat, kupiłem gdzieś na allegro"bo była okazja" i tak oto zacząłem się interesowac retro. Posiadam również kilka inych maszyn jak cadex cfr z różowymi naklejkami (rama i widelec orginał, reszta to tiagra) i checker pig cpx 4025 (prawdopodobnie 100 originał) którego jeszcze nie widziałem gdyż mieszkam za granicą.
Dziś mcm 3, rzeczy zmienione to:manetki sti, kierownica carbon jakas bbb, mostek, rura siodła bontrager carbon, koła mavic crossride(o ile dobrze pamiętam) opony jakieś bontrager. Zmiany palanowane: mostek czarny, marzocchi bomber z1 pierwsza edycja-ten z dwoma mocowaniami do tarczy pomarańczowy. Pomożecie ramę wydatować?
Dzięki!
Załączniki
20150425_115716_copy.jpg
20140510_104817_copy.jpg
20150425_115430_copy.jpg

Zgadza się,za wysoki, ale na razie musi być taki, w sumie nie musi ale chce zobaczyć. Plan jest żeby jakiś amor był lecz nie dokońca mam pomysł jaki. Coś, co by odpowiadało charakterystyką pracy bomberowi, otwarta kąpiel itd.
Cadex cfr 3 199? x 2, checker pig cpx 4025, mielec '99. Madone 5.5 sl 2007, trek emonda slr project one da '16,scott genius xtr di2 '15, cannondale m900 '96

Zastanawiałem się nad Judy, zawsze mi się podobały. Trzeba rozpocząć poszukiwania, nie mam pewności co do rury sterowej, mianowicie jaka długośc, rama ma 20cali i nie mam jak zmierzyć, a dopiero we wrześniu będę w domu.
Dzięki Skolioza!
Cadex cfr 3 199? x 2, checker pig cpx 4025, mielec '99. Madone 5.5 sl 2007, trek emonda slr project one da '16,scott genius xtr di2 '15, cannondale m900 '96

skolioza pisze:Jak za gejantem nie przepadam, tak śliniłem się kiedyś do MCMa.... fajna ramka
Bomber tu to zły pomysł, zwłaszcza z1 o którym piszesz - to był widelec do DH, a więc zdecydowanie za wysoki jak na ówczesne standardy ram XC
Ja kiedyś w podobnej ramie tylko że to jak się okazało był Focus władowałem ... Mozo pro o skoku 140 :mrgreen: obniżyłem go dość mocno pokrętłem zmiany skoku ale to i tak było idiotyczne :-)
Załączniki
ME1.jpg

A jak się jeżdziło?

mazic pisze:A jak się jeżdziło?
Mi się dobrze jeździło mimo że na slickach o szerokości 1,8 :mrgreen:
Dodatkowo rama była źle sklejona przez jakiegoś imbecyla i koło było cały czas przestawione ... albo na górze albo na dole :-x

skolioza pisze:
mazic pisze:A jak się jeżdziło?
sądząc po kącie główki ramy widocznym na zdjęciu rower skręcał nie przez ruch kierownicą, tylko przez pochylenie ;-)
No i tak właśnie było :mrgreen:
Dodatkowo to był dwuślad bo przekoszona geometria dawała o sobie znać.
Po tym jak ja skleiłem ramę nic się o dziwo nie rozpadło :shock: A katowałem na tych slickach ze Śnieżki :-P
Wiesz jak śmiesznie się jechało gdy miał 140 skoku :?:
Ha ha ha !
A tu koledze do Gianta polecam jakiegoś leciwego Marzocchi XC 600 czy coś w ten deseń.
Kiedyś kolega miał takiego w zielonym metalicznym kolorze :-)

hit00r pisze:A tu koledze do Gianta polecam jakiegoś leciwego Marzocchi XC 600 czy coś w ten deseń.
Kiedyś kolega miał takiego w zielonym metalicznym kolorze :-)
Te marzoki xc 600 średnio lubię, wole masywniejszy wygląd :)
Dzięki za rady, mam troche czasu na zdobycie odpowiedniego widła, może się coś trafi!
Najpierw zobaczymy jak to z bomberem wyjdzie :) i dalej szukam Judy hydracoil.

Taki jak mój był pare rzeczy nie orginalnych masz.
ja zmieniłem praktycznie wszystko
Masz problem ze swoim rowerem. Serdecznie zapraszam Serwis rowerowy Łódź ul Zapolskiej 31
Załączniki
201406032129.jpg

Tak, zmieniłem bo i tak nie był 100% orginał, miał np dwaa różne koła.
Mam takiego samego amora-nówkę nigdy nie był w rowerze, bo ktoś za krótko rure uciął.. i też sie zastanawiałem,żeby bo wstawić tylko kombinowanie-korona rura sterowa wprasowana.. Mam na oku manitou answer 4, jak myślicie, podejdzie ten answer?
Załączniki
$_12.JPG