Ktoś kojarzy co to?

kapelusznik pisze:Kupiłem taki rowerek. Rama Heavy Tools na Tange Ultimate. Osprzęt szaleństwo ale ramka ładna i bardzo lekka.
Ktoś kojarzy co to?
Potwierdzam, ramka świetna i bardzo lekka, bez problemu zbudujesz na niej rower w ok. 10kg
Sugerując się katalogiem i pozostałościach czarnych napisów, ustrzeliłeś model equipe r1 rancing z 1994r, w oryginale stał na xtr. Osobiście posiadam model r3 racing na takiej samej ramie (posiada czerwone napisy) i stał na xt
Jaki masz rozmiar ramy? ważyłeś ją ?
link do katalogu
na dolnej skośnej rurze w okolicy główki sterów masz naklejkę z rozmiarem ramy, odczytaj wartość (jest podana w mm.) i wszystko będziesz wiedział.kapelusznik pisze:rozmiar to chyba 18" - podsiodlowa 46cm, górna 590.
Buduj, buduj - rama jest tego warta, wagowo to bomba! a ponadto heavy tools to żadkość, i tak masz proste zadanie, usuń za pomocą rozpuszczalnika stary lakier i za pomocą pasty ściernej, filcu i wiertarki wypoleruj całą ramę bardzo dokładnie. Zobaczysz jaki to da efekt! ten stop jest bardzo wdzięczny na takie zabiegi.kapelusznik pisze:Jeszcze nie mam pewności czy będę budował coś z tego.
Faktycznie podgrzewał okolice podsiodłówki - lekko lakier przyciemniał - ale to zeszło bez trudu.
Myślę, że mimo wszystko niedużym kosztem można jej przywrócić młodość:)