kiedys zrobilem sobie z niej cos takiego:

obecnie wpadl mi do glowy inny pomysl, ktory czesciowo zrealizowalem.
Musze sobie tylko troche po-psioczyc:
1.uwazajcie co kupujecie W SKLEPACH INTERNETOWYCH! Ja juz cieszylem sie z kinexa 107mm, a tu sie okazalo, ze obie miski maja ten sam gwint... W koncu znajde kiedys miske, a tymczasowo zakupilem zwykly VP 107mm, troche z-moduje i bedzie mam nadzieje 200g [bo na 113mm linia lancucha jest strasznaaaa!]
2.korby Turbine sa super ladne, ale maja sporo...."ale" - wspomniane kwadraty wyrabiaja sie szybko i trzeba uzywac roznych metod zaradczych. A po drugie - u mnie nie ma juz praktycznie gwintow pod 58mm (a chialem te korby dac do X-caliberka dla Rudej, bez 3-rzedow jednak nie pokreci ;(
3.Magury hs33 ustawia sie tragicznie! wspolczuje ich uzytkownikom, Canti to przy tym bajka!
4.Sram 9.0 ESP z 99r jest tak prze-kombinowany, ze odkrecajac koleczko gorne, wyskakuje sprezynka i caly woozek!! (PLASMA tak nie ma!)
5. Manitou SX-R od tow. Skoliozy dal sie poskladac i dziala pieknie, mimo ze zrobilem to troche "na czuja" (bylo troche wiecej czesci w worku;) - szkoda, ze blokada ktora dostalem od Qsika nie dzialala ;(
6. Raz na zawsze trzeba pozegnac sie z V-kami. Ani ladne, ani mocne, moze tylko troche prostsze w ustawieniu niz canti, ale canti daje ogromne pole do popisu - gdy mamy dziwna sytuacje - krzywo puszczona linka, zle wycentrowane kola, starte obrecze itd... no i klocka jest duuuuuzo wiecej!
tak, ze czekajcie na zdjecia wkrotce...