Cześć,
Dawno mnie tu nie było co nie oznacza że nadal nie grzebie w rowerach ;)
Ostatnio znalazłem coś dziwnego w necie i zakupiłem sprzęt który jak widać jest po przejściach i dużych modyfikacjach od seryjnego modelu jaki wychodził najprawdopodobniej w 1991.
Rama widać, że nie była oszczędzana jest dość dużo ubytków lakieru itp... Sam model powinien być w większości ubrany w Suntour XC Comp... a to co oryginalnie z niego zostało to chyba ramiona korby, pedały, przednia przerzutka, manatki zmiany biegów... reszta albo zakończyła swój żywot albo ktoś pomotał jak się da...
Mimo to dość ciekawy sprzęt i sam się zastanawiam czy mimo tego mix'u nie iść tym samym tropem i pozostawić kilka rzeczy zgodnie z myślą poprzedniego autora ;)
Będę miał do Was prośbę w jednej kwestii... Koła jakie były zamontowane na rowerze nie są z tego modelu a widać, że są jakieś obręcze z Trek'a... Koła są w dobrym stanie tak samo jak hamulce Magura Tomac.
Koła:
Przednia piasta to Shogun Pro Series a tył XT m737....(dodany dystans na 7 przełożeń). Szukałem po katalogach trek'a z 96/97 czy takie coś mogło być seryjnie zaplatane i sprzedawane na rowerach Trek'a ale nic takiego nie znalazłem.
Może ktoś z Was ma taką wiedzę ?
Poniżej kilka fotek z tego co udało mi się zakupić:
Univega Alpina Comp - 1991
#1- Załączniki
-
- 5.jpg (657.31KiB)Przejrzano 7978 razy
-
- 4.jpg (778.59KiB)Przejrzano 7978 razy
-
- 3.jpg (847.1KiB)Przejrzano 7978 razy
-
- 2.jpg (741.23KiB)Przejrzano 7978 razy