autor:Jacques_de_Molay
@sztopi17 - wielkie dzięki :)
@skolioza - zgadzam się - to malowanie to kwintesencja retro :)
Wczoraj przydarzyło mi sie coś wyjątkowego - otóż kolega Moras czytając ten wątek i trafiwszy na wzmiankę o kodach kolorów Alpinestara napisał mi prywatna wiadomość, czy chcę jego koszulkę w tym malowaniu :)!!!
Przeczytałem to kilka razy, bo tak miłe rzeczy to... no właśnie - brak mi słów, wmurowało mnie. @Moras - bardzo dziękuję. Masz mój telefon jak wpadniesz do Krakowa koniecznie się odezwij :)
Jako, że projekt Trek utknął chwilowo, to dokładam ostatnią opcję kolorystyczną. Osobiście uważam, że to najlepsza kolorystyka do tego projektu. Jeśli modern/retro to to idealnie nawiązuje do historii marki. Niestety łyżką przysłowiowego dziegciu, jest malowanie dodatkowych gratów - amortyzator, mostek, kierownica.
W międzyczasie na retrobiku.uk napisałem do Gila o naklejki - które ma pod to malowanie (chodzi o różowo czarne ripple efekt pomiędzy kolorami) ale póki co cisza. Jego naklejki są o tyle ciekawe, że prawdopodobnie nie są cięte z plotera a drukowane na bezbarwej folii - lącznie z białym, prawdopodonie jako poddruk (chyba, że źle widzę)
Mam też prośbę prośba do was - jeśli ktoś posiada Alpine z podobnym malowaniem, mógłby zrobić mi wysokiej rozdzielczości fotki dookoła rurek w tych miejscach? :). Bez względu na to, które malowanie zaistnieje w rzeczuwistości to przynajmniej będzie dostępny wektorowy projekt naklejek dla każdego chętnego ;) za darmo.
Oto modern/retro - jednoznacznie nawiązujący do historii plus koszulka jaka stanie się wkrótce moją własnością :D (jeszcze raz dzięki Moras)
- Załączniki
-
-