Rzeczywiście rocznikowo jak najbardziej by pasowało. Jednak już sama waga podana tu katalogowo dość wysoka... 415 g.Skeevo pisze:Na stronie Araya są archiwalne katalogi i wychodzi na to że 395 Team XC były produkowane jeszcze w 1999 roku także spokojnie pasowałyby do Twojej koncepcji rocznikowo.
http://www.araya-kk.co.jp/rim/archive/1999.htm
Obrazek
Paul rzeczywiście super i na pewno lżejszy, jednak pomijając kwestie dostępności i ewentualnej ceny, zawsze chciałem w tym rowerze zastosować z tyłu Plasmę. Zgranie z gripami Sachsa, które tu się pojawią - nawet jeśli tylko teoretyczne, bo przecież sam stosuję je bez problemu w połączeniu z tylnym XTR'em - też ma dla się mnie znaczenie.I co do tylnej to fajnie by pasował Paul, no i lżejszy pewnie od Sachsa:
Niestety nie dysponuję taką tabelką.a masz taką tabelkę co się działo z 217kami do 1997go, to znaczy od kiedy była produkowana?
Na razie, jak pisałem na początku, nie planuję konkretnej wagi. W zamyśle podzieliłem sobie składanie tego roweru na dwa etapy.Składanie lightbike retro mtb to hardcore) Jaką wagę całości planujesz osiągnąć?
Pierwszy, na którym skupiam się obecnie, to zebranie jak najlżejszych części i w końcowej fazie zsumowanie wagi zebranych fabrycznych egzemplarzy (oczywiście po drodze cały czas sobie przeliczam i dodaję je do siebie, tego nie da się uniknąć...