Centurion Rocky Racoon

Siema !

Jestem Łukasz , kilka ładnych lat temu troche pedałowałem i od jakiegos czasu całkiem przypadkiem zaczełem poszukiwania starszego roweru .
Poprostu bardzo podobaja mi sie niektore projekty z tego forum i to skusiło mnie do nabycia czegos ,,wiekowego'' .

Rower ma smigac po miescie , troche czasem po lesie , mają mu nie byc straszne korzenie i fajnie by było znowu pozjeżdżać 50-60 miedzy drzewami w okolicznych lasach .

Czy rower z tym osprzetem nadaje sie na te forum w tym dziale ? Prosze Was o napisanie mniej wiecej w ktorych latach były produkowane ,,graty'' roweru :)

! Centurion Rocky Racoon !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Troche mieszaniec sprzetowy) Bylem go ogladac zanim kupilem GT. Facet chcial oddac za 500. Fajna rama, kaseta...Zeby zrobic z niego cos " wyjatkowego" musial bys wpakowac duzo wiecej kasy za ile go kupiles.
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike

no i jak zwykle nic w temacie tylko pierd.O.le.nieeeee.

A propo roweru , nie sugeruj się tekstem wymiany hamulców na canti bo przy Twojej wadze nie będą hamowały poprawnie mocno, zostań przy v-kach , bezpieczne i mocne.
Do tego roweru szkoda dokładać, lepiej korzystać tak jak jest, na forum jest tylko parę osób, które korzystają z roweru reszta to muzealnicy szrociarze :-P .
www.velotech.pl

Piotr, Nagram Ci filmik jak jednym palcem cantami blokuje tylne kolo na asfalcie. Zgadzam sie w pelni z Toba ze nie warto za duzo zmieniac. Rower fajny i pojezdzi dlugo. Jak miales troche przerwe w tym sporcie to lepiej kup dobre buty i ciuchy niz np. inne manetki. Wiem.po sobie bo w lutym tez po kilku latach przerwy zaczalem od nowa systematycznie jezdzic.
Z czasem sam podejmiesz decyzje co dalej z tym rowerem. Wyjdzie w praniu)
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike

Witam.

W sumie baza niczego sobie, może bez wodotrysków ale żeby wejść w rowerowanie całkiem ok.

Pierwsze spostrzeżenie miałem takie że to trochę kundel ale po chwili widać że nie jest tak źle.
Pierwsze co to zastanowiłbym się jak kasetę 8 biegów połączono z manetkami na 9 - to chyba nie ma prawa działać :-) W sumie tym warto zająć się na początek - albo 9 biegów (epokowo średnio) albo zmiana klamkomanetek na czarnago LX'a i wtedy canty (chyba lepsza opcja) która sfinansuje się po sprzedaży tych gratów co masz.
Drugie kuje w oczy tylne koło, o coś na piastach Edco pewnie będzie ciężko ale jakby obręcz sie zgadzała mnie więcej to już tragedii nie będzie.
Reszta to w sumie estetyka - jakby wrzucić jakiś fajny kokpit np od Ritchey'a to będzie fajny spójny epokowo rowerek.

pozdrawiam
Maciej
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

Dzięki za zainteresowanie .

Oczywiście tylna obręcz obowiązkowo do wymiany bo nie pasuje kompletnie , inna detka ( z przodu samochodowa ) . Do wymiany tylna opona bo po przejechaniu kilku km ,,zmurszała'' . Zaczęła pękać od starosci ?

Z tego co piszecie wszystko mniej więcej rocznikowo podobne .
Przerzutka tył działa idealnie , przód po wrzuceniu na 3 spadał poza ostatni blat a na 1 spadał na suport :-/

Piotr,
Do tego roweru szkoda dokładać, lepiej korzystać tak jak jest, na forum jest tylko parę osób, które korzystają z roweru reszta to muzealnicy szrociarze
Widziałem czytajac forum jako nie zarejestrowany jaki ,,rygor'' panuje w temacie montażu nowszych lepszych gratów do starszej ramy :P Pozdro ,,Szrociarze'' !

Jestem maniakiem jednej marki aut i wyglada to wszystko podobnie .

Chce aby rower w całości był na gratach z podobnych lat + ma być zajebiście sprawny.

Z czasem wyjdzie , narazie kosmetyka i klepanie km !

Pozdro !

triace pisze:Problemy z przednią przerzutka masz z powodu złej regulacji. Śrubokręt, dwie srubki i działaj. No chyba ze jest pogieta w co wątpię

Przezutke wyregulowem po pierwszej jeździe .
Do wymiany linki i pancerze ponieważ czuć ,,że trze" w środku . Tylny hamulec to samo . Poza tym pancerze są za długie , za dużo nie potrzebnych gięć i oporów.

W sumie detale . :)