Wheeler 9900 team

Skończony Wheeler na miasto i wieś. Stał i czekał chyba ze dwa lata, katalogowo był na xt 730, więc w większości to ta właśnie grupa - piasty, rd + fd, korby i blaty, kanti, manetki - wszystko 730.

Dużo szukania (nie chciałem adapterów) z resztą części takich jak stery, mostek czy sztyca - bo wymiary - sztyca to 31,4; mostek i stery 1 1/4.

Nie ważyłem typa, ale pewnie są to okolice 9 kg?
Ostatnio zmieniony 2016-02-26, 13:24 przez julek, łącznie zmieniany 2 razy.
Załączniki
male3.jpg
tytanowe zaciski z allegro za 40 pln
male2.jpg
male1.jpg

Adamello pisze:8 kilo to na księżycu chyba. Dobrze będzie jak zejdzie poniżej 10.
Taka sama rama w rozmiarze 16.5 (to jest 18) waży 1600gr, twierdzi ebay

Kolejny uratowany ;-)
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike

mekp pisze:Czemu kanty nie te co trza?
Bo mi sie pomylilo :cry: i rzeczywko, wczoraj podnioslem 8-kilowy rower i to totalnie inna sprawa, mam nadzieje, ze jednak sa to okolice 10.

a sztyca - moze zakleje logo tasma izolacyjna, nie bedzie sie tak rzucac w oczy :roll:

Bardzo fajny jest ten model. Gdybym miał większy rozmiar to nigdy bym go nie sprzedał. Niestety tylny trójkąt miałem za krótki i wadziłem nogami o przerzutkę.

Temat o tym sprzęcie znajdziesz tutaj.
Ten rower raczej chodził na XTR.
Z tego co się orientuję to był najwyższy model ramy do momentu pojawienia się wersji ZX chociaż może to jeszcze ktoś sprostuje.