Cannondale M900

Witam.
Taki sprzęt udało się kupić na ebayu, wygląda na kompletny,jednak ma miejsca korozji, opony nowe, gościu chba na slikach jeździł, bardzo nie wnikałem. Koła proste, piasty bez szumów. Coda komponenty. Lekki, około 10.5 kg.
Cadex cfr 3 199? x 2, checker pig cpx 4025, mielec '99. Madone 5.5 sl 2007, trek emonda slr project one da '16,scott genius xtr di2 '15, cannondale m900 '96
Załączniki
20151018_130057.jpg
20151018_130115.jpg
20151018_130129.jpg
20151018_130137.jpg
20151018_130143.jpg
20151018_130148.jpg
20151018_130153.jpg
20151018_130159.jpg
20151018_130326.jpg
20151018_131748.jpg

Chyba ma 21" nie?
Klasa rowerek, tylko te miejsca utlenione musisz zeskrobać - na szczęście można to pomalować matowym motipem. Corrado kiedyś podmalował ten lakier i fajnie wyszło (tylko potem rozebrał ten rower :evil: )

aa i siodło zmień, popraw poroże (albo wywal);)

hit00r pisze:To teraz przynajmniej możesz bez bólu ją pomalować na inny kolor bo ten oryginalny czarny matowy lakier jest obrzydliwy :!:
Sam jesteś obrzydliwy:)

A ten macik można bardzo fajnie odnowić, zakleić ładnie napisy i do roboty.
Lodzermensch

Poniekąd 20 cali ramka, ma nawet naklejke.
Matowy dobry kolor i taki chce zostawić, troche mnie ta korozja martwi, nie mam doświadczenia z tym w ogóle. A rogi poprawie, to są fotki zaraz po kupnie, przed odchaszczeniem.
No i te paragony :)
Cadex cfr 3 199? x 2, checker pig cpx 4025, mielec '99. Madone 5.5 sl 2007, trek emonda slr project one da '16,scott genius xtr di2 '15, cannondale m900 '96

corrado1111 pisze:
hit00r pisze:To teraz przynajmniej możesz bez bólu ją pomalować na inny kolor bo ten oryginalny czarny matowy lakier jest obrzydliwy :!:

Ten mat jest beznadziejny ... zero wyrazu i stylu.
Miałem kilka Cannondale'ów i wszystkie miały perłę - TO BYŁO COŚ :!:

Obrazek

Cienkim papierem przeleć te parchy, najpierw zabezpiecz napisy i inne emblematy taśmą papierową. Później całość czarnym matem Motipa i gotowe.
Lodzermensch

hit00r pisze:
corrado1111 pisze:

Ten mat jest beznadziejny ... zero wyrazu i stylu.
Miałem kilka Cannondale'ów i wszystkie miały perłę - TO BYŁO COŚ :!:
Już pisaliśmy o tym kiedyś, nie każdy ma gust i smak.

W to też ktoś włożył dużo pracy:

Obrazek

I pewnie jest tym zachwycony.
Lodzermensch

corrado1111 pisze: Już pisaliśmy o tym kiedyś, nie każdy ma gust i smak.
No zgodzę się że go nie masz ale nie musiałeś się przyznawać bo to trochę dziwne :mrgreen:
A tak na serio - miałem Cannondale Killer V500 w niebieskiej perle - przepiękny.
W tym samym kolorze Cannondale Super V1000 z carbonowym wahaczem.
A na koniec Cannondale F1000 - polerowane alu pociśnięte klarem.
Wydaje mi się więc że mam się czym podeprzeć.
Prophet też jest błyszczący i zapewne ci się nie podoba 8-)
Jedyny mat jaki był ładny to na Giancie ATX Team w czarnym wydaniu.
Pamiętam że moje Cannondale też puchły ... słabe zabezpieczenie antykorozyjne :cry:
Ja bym ci proponował wydrapać te parchy zabezpieczając dobry lakier taśmą a później aby było jak najwięcej z oryginału - czarną farbą modelarską Humbrol - punktowo pędzlem.
Na koniec jakimś bezbarwnym prysnąć w spreju żeby było na dłużej.
Jak najwięcej oryginalnego lakieru - tędy droga.

Dzięki za porady co i jak z tym lakierem i purchlami, będę kombinował.
Lakier jest orginalny jak i cały rower i taki ma zostać bo o to chodzi, jak by był F1000 to bym kupił ale nie było.
Rower ładny mam, a nawet dwa, tyle,że do retro to im troche lat brakuje :-/

corrado1111 pisze:Złóż jeden ładny rower i na pewno go pochwalę.Koniec offtopu.
Widocznie masz jakieś problemy ze wzrokiem.
Wheeler - uratowany od śmierci - 100% Retro.
Cannondale Prophet SL - zajebiście poskładany ale to już 2000+
RB Monster HT - co ci nie pasuje ? Super ładnie poskładany.
Scott High Octane FR - super poskładany ale to też 2000+
No i teraz Scott Endorphin - nie ukończony z braku części i środków - ciekawe do czego się dowalisz.
Irytuje mnie twoje głupie podejście i wklejanie tutaj jakichś idiotycznych tuningowanych Golfów...
Tylko dla tego że nie uznaję koloru mat jako takiego.
Większość ludzi nie uznaje ... 95% samochodów to perły a nie maty - oni też nie mają gustu panie Picasso.
Załączniki
Obraz 009.jpg
Obraz 005.jpg
Obraz 054.jpg
Obraz 001.jpg
Obraz 375.jpg

Nie będę kopał się z koniem.
Prophet jest ładny ale pisałem o retro rowerze złożonym z gustem i smakiem od początku.
A RB jest faktycznie uroczy, kwintesencja retro stylu. Co do Wheelera to po prostu go znalazłeś i wyczyściłeś, dobrze że nic nie zmieniłeś bo by był następny wynalazek.I nigdzie nie napisałem że każdy rower ma być matowy, ale skoro jest to niech zostanie, a Ty piszesz chłopakowi żeby go przemalował od razu na błysk a zaraz piszesz że ma zostać jak najwięcej oryginalnego lakieru. Bez odbioru
Lodzermensch

corrado1111 pisze:Nie będę kopał się z koniem.
I nigdzie nie napisałem że każdy rower ma być matowy, ale skoro jest to niech zostanie, a Ty piszesz chłopakowi żeby go przemalował od razu na błysk a zaraz piszesz że ma zostać jak najwięcej oryginalnego lakieru. Bez odbioru
Sam się teraz zakręciłeś jak pies goniący swój własny ogon.
Nie lubię matu i dla mnie jest brzydki ale skoro kolega chce mieć tak jak fabryka dała to mu napisałem prosty sposób jak odratować najwięcej.
W Endofinie co ci się nie podoba po za kierownicą i mostkiem ?
Sztyca i siodło są "na sztukę" i będą wymienione.
Nie bądź gołosłowny.
Wheeler ... przecież to zwykły rower więc szału nie będzie NIGDY :!:
Jesteś typem osoby , która się przychrzania dla zasady a ja czegoś takiego nie będę tolerował.
Skolioza pewnie też nie jest zachwycony z twojego postępowania.
Po za tym piszemy o czyimś rowerze a ty wyjeżdżasz do mnie z głupimi docinkami.
Pochwal się swoimi sprzętami jakie są super.

hit00r pisze:
I nigdzie nie napisałem że każdy rower ma być matowy, ale skoro jest to niech zostanie, a Ty piszesz chłopakowi żeby go przemalował od razu na błysk a zaraz piszesz że ma zostać jak najwięcej oryginalnego lakieru. Bez odbioru
Nie lubię matu i dla mnie jest brzydki ale skoro kolega chce mieć tak jak fabryka dała to mu napisałem prosty sposób jak odratować najwięcej.
Nie bądź gołosłowny.
Jesteś typem osoby , która się przychrzania dla zasady a ja czegoś takiego nie będę tolerował.
Nie będę się niczym chwalił, widocznie nie mam czym, niech zostanie że jesteś guru od rowerów i tyle.
Tylko nie ładuj ich wszystkich każdemu do wątku bo to słabe jest.
A co do Wheleera to zwykły rower też może być super ale co ja będę Ci pisał, znasz się.
Dyrektorze, jeśli można przenieś tą naszą dyskusję do śmietnika bo tam się nadaje tylko.
Lodzermensch

corrado1111 pisze:
hit00r pisze:
Nie bądź gołosłowny.
Nie będę się niczym chwalił, widocznie nie mam czym, niech zostanie że jesteś guru od rowerów i tyle.
Tylko nie ładuj ich wszystkich każdemu do wątku bo to słabe jest.
A co do Wheleera to zwykły rower też może być super ale co ja będę Ci pisał, znasz się.
Dyrektorze, jeśli można przenieś tą naszą dyskusję do śmietnika bo tam się nadaje tylko.
Wkleiłem specjalnie te foty żeby inni zobaczyli jak bredzisz i się przychrzaniasz.
Też jestem za USUNIĘCIEM tych naszych postów.
A ty jak masz jakieś sugestie to proszę konkretnie pod moimi tematami.
Zwykły rower budowany od podstaw też może być ładny ale tamten oparłem na tym co było pod ręką i leżało na półce.
Tobie wszystko nie pasuje ... pewnie baby nie masz :lol: :lol: ;-)