Komunijny Scott Boulder MY88 - czyli przelotny romans

Kumunijny dlatego, że wtedy właśnie przyjmowałem ten sakrament. Ale zwyczajowo dostałem czerwonego Wigracza, którego później zmieniłem na kolarke Samby na kółkach 24".
A przelotny - cóż, raczej się z nim nie zwiąże na dłużej, ale miałem odrobinę chęci, by w nim pogrzebać i doprowadzić do konkretnego retro looku.

Stan, jak na sprzęt przeszło 25 letni, nawet dobry. Praktycznie bez korozji na ramie. Kółka oryginalne, niewytarte, jedynie anoda straciła kolor z czarnego i jest teraz uroczo brunatna.
Osprzęt też względnie fajny, jedynie kaseta coś namieszana bo jest na 7s a te thumby chyba na 6. Zblokowałem na śrubce i wchodzi do 6 biegu.
Heble działają lekki i całkiem ładnie.
Pedały dołożyłem Exage Trail, bo nie było żadnych. Epokowo w miarę pasują.
Siodło zamieniłem na troszkę nowszego Ritcheya, bo siedziało tam jakieś szerokie babskie.
Do ideału trzeba by się pobawić w polerki przerzutek i hamulców, dla pedantów wymienić linki i zrobić coś z kasetą. Ale mam inne zadania i Scocik w takim stanie trafia na ścianke w oczekiwaniu na ....

[center]

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
[/center]
https://www.facebook.com/evobikesycow

Miałem taką ramę ale nigdy nie doskladałem...
Fajnie więc, że jest cały rower na forum!

Co do obręczy to nie jestem przekonany- rocznik '89 w katalogu stoi na brązowych Arayach, takie taż i ja miałem w swoim '89 A te wyglądają identyko, tylko lekko przypłowiałe

Co do kasety - tam powinno być UG 6s, pytanie więc czy tylko kaseta namieszana czy bęben też
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

No to motane było i z bębnem - powinien być UG bez gwintu wewnętrznego...
Ale to chyba częsta praktyka, u mnie też ktoś taki szczep zrobił i na siódmy bieg wykorzystywał miejsce ponad pierwszym klikiem... Ja zdobyłem bęben i kasetę UG i doprowadziłem do ładu (w sumie to nie wiem czy nie mem jeszcze zestawu bęben + kaseta - jak byś chciał się bawić mogę zerknąć)

A obrączki - jakby były wyblakłe, to na bank nie byłyby jednakowe w odcieniu na całym obwodzie Moje były jednolite, o ile się nie mylę w środku też
Obrazek

Z resztą patrzajta w katalog, brązowe jak byk (co prawda '89, ale nie sadzę aby w 88 było co innego, zwłaszacza że rower z ramą włącznie - nie licząc detali -to w zasadzie to samo)
http://retromtb.pl/pdf/scott89.pdf
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA