Długość osi suportu ???

Pytanko do rowerowych mechaników. Da się zmierzyć długość osi suportu bez zdejmowania korb ? Mój xtek po 13 wiosenkach dziś odmówił posłuszeństwa. Rzęzi, strzela no zużył się. Z racji, że korby mam na kwadrat, pozostają mi tylko zakupy na allegro, ponieważ Shimano już od ponad 10 lat nie produkuje suportów z takim mocowaniem. Jakieś tam śladowe ilości na alle są ale no muszę znać długość osi a nie mam ściągacza. Pomoże ktoś ?

to jak wymienisz bez sciagacza ?;) no bez jaj, suwmiarka w lape , zmierz calosc szerokosci wraz z korbami, potem ile korba wystaje ponad kwadrat , odejmij i masz, to takie trudne pomyslec??? :)
Ostatnio zmieniony 2013-06-12, 22:48 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.

No przecież sklep coś na kwadrat powinien mieć na stanie to co się przejmujesz? Do większości nowych badziewi w okolicach 1000zł dalej się na kwadrat korby montuje.

Podaj może któego masz XTka - były dedykowane długośc osi. To że Ty jakąś tam miałes i śmigało nie znaczy że była odpowiednia.
https://www.facebook.com/evobikesycow

Na ośce jest wybite czy ma 107,110 czy 113 a xtr miał chyba inne.Jak nie widać np. przy korbach Sugino trzeba sciagac.Wystarczy zmierzyc suport -68 lub 73 i mamy rozmiar pakietu.