Rozkręciłem wszystkie śrubki imbusem i teraz próbowałem różnymi sposobami wyciągnąć ten mostek ale nic nie zdziałałem zbytnio...
jest spore prawdopodobieństwo że to srebrne alu kółko z którego wyjąłeś śrubę zrobiło w w rurze małe wgniecenie i teraz ono trzyma pomimo rozkręcenia (niestety ten system tak ma jeśli za mocno się go dokręci)
Wkręć oryginalną śrubę tam gdzie ma być, ale płytko - tak żeby złapały ze 4 zwoje gwintu Śruba (łeb) będzie wtedy wystawać nieco - puknij weń lekko tak aby krążek z gwintem się poruszył (zaczął wychodzić z mostka)
jak ten wyciągniesz, to drugą stronę także "wypukasz" jakimś drewnianym kołkiem,czy rękojeścią śrubokręta Wtedy mostek zejdzie (te zaciski nie będą siedzieć jak zacementowany pakiet, więc nie wal z całej siły - wystarczy lekko popukać )
Wkręć oryginalną śrubę tam gdzie ma być, ale płytko - tak żeby złapały ze 4 zwoje gwintu Śruba (łeb) będzie wtedy wystawać nieco - puknij weń lekko tak aby krążek z gwintem się poruszył (zaczął wychodzić z mostka)
jak ten wyciągniesz, to drugą stronę także "wypukasz" jakimś drewnianym kołkiem,czy rękojeścią śrubokręta Wtedy mostek zejdzie (te zaciski nie będą siedzieć jak zacementowany pakiet, więc nie wal z całej siły - wystarczy lekko popukać )
skolioza Hej ! Masz na myśli tą środkową śrubę co na niej jest ten plastikowy kapsel ??? w Środku jest taka alu gwiazdka wewnątrz na zdjęciu tego niezbyt widać bo ciemno..Czyli tak mam wkręcić lekko a potem puknąć w to delikatnie młotkiem ??
nie, chodzi o tą srebrną tuleję (okrągłą) widoczną z boku mostka zaraz przy rurze sterowej na I foto Za mocno dokręcona wgniata rurę , powstaje wgłębienie przez który mostek nie chce drgnąć
Witam
Jest też możliwość że zrobiło się jajko na rurze sterowej od dokręcania zbyt mocnego i teraz pozostaje tylko na chama go wyciągnąć,choć może to być to co pisze skolioza,
Jest też możliwość że zrobiło się jajko na rurze sterowej od dokręcania zbyt mocnego i teraz pozostaje tylko na chama go wyciągnąć,choć może to być to co pisze skolioza,
Biopace powoduje raka i choroby kolan.
taki mi sie marzy: http://img697.imageshack.us/img697/8803 ... ndale2.jpg
taki mi sie marzy: http://img697.imageshack.us/img697/8803 ... ndale2.jpg
skolioza załatwiłem to w inny sposób : wyważyłem te klocki płaskim śrubokrętem od środka mostku bo były dwa i to one przeszkadzały z wybiciem mostka Później dwa razy mocniej uderzyłem w mostek przez kawałek deski i wyleciał sam
Myślałem nad zmianą na 60mm KORE bo na tym zbytnio leżałem i to nie było wygodne na dłuższe wyjazdy w teren. Dziękuję za uwagę
Myślałem nad zmianą na 60mm KORE bo na tym zbytnio leżałem i to nie było wygodne na dłuższe wyjazdy w teren. Dziękuję za uwagę
no czyli zrobiłeś dokładnie to o co mi chodziło, tylko na swój sposób (śrubokręt zamiast śruby etc) najważniejsze że się udało
Dzięki twojej pomocy sobie poradziłem i własnej inwencji twórczejskolioza pisze:no czyli zrobiłeś dokładnie to o co mi chodziło, tylko na swój sposób (śrubokręt zamiast śruby etc) najważniejsze że się udało
Ile taki mostek może być wart ?? bo raczej już do tego roweru nie będzie mi potrzebny
Widziałeś pewnie ostatnio wklejonego przez Aldka linka... 3 strony nowych mostków za 30-50zł z wysyłką...