Sam sobie odpowiem bo sam problem rozwiązałem

. Może się komuś taka informacja przyda. Otóż tak, różne są ośki oraz bębenki, ale korpusnten sam. Dziwne bo na polskim Allegro udało mi się nową ośkę 135mm do tej piasty za 25 PLN kupić. Poszukałem potem bębenka i też w sumie za niewielkie pieniądze bo nowy w opakowaniu w wersji MD 8s za 25$ . Kosztyw wysyłki wiadomo, drugie tyle ale nawet przyszedł bez ceł i podatków. Piasta przerobiona. Bębenek trzebabyło rozebrać i umyć bo smar tak zastały, że kręcił się w obie strony. Na dole 29 a na górze 26 małych kulek jak coś. Odkręca się go inaczej niż w Shimano bo od przeciwnej strony długim imbusem 10mm. Gwint jest w bębenku nie w piaście. Generalnie zbieram Suntoura XC Pro od lat. Ta piasta jest ciekawa ze względu na to że to jedyna jaką Suntour wypuścił pod 8 biegów a dwa ma hybrydowe łożyskowanie, z jednej strony jak widać maszyna z bardzo precyzyjnym stalowym nakręcanym długim 'konusem' na którym siada owe łożysko a z drugiej tradycyjne regulowane kulki. Dla puszukujących 8ki uwaga na opisy i poniżej zasady jak te piasty rozpoznać.
PŁACĘ ZŁOTEM

Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm