Hej,
Mam problem z klamkomanetkami STX. W klamce od tylnego hamulca pękła mi sprężynka (taka mała okrągła spiralka z tego co pamiętam), która odpowiadała za prawidłowe odbijanie dźwigni. Dźwignia jest teraz bardzo wiotka i utrudnia mi to regulację hamulca. Pytanie - czy ten element jest w jakikolwiek sposób osiągalny - ew czy będzie pasować z jakiejś innej dźwigni? Może ktoś z Was miałby taką część w zapasach?
Re: Klamkomanetki STX ST-MC30 - sprężyna powrotna dźwigni hamulca
#2Sprężynka nie jest elementem koniecznym do działania - wspomaga jedynie sprężyny szczęk "wypychając" linkę, starsze klamki jej jednak nie miały i działały
Jeśli więc jej nie dostaniesz sprężyny szczęk hamulców przestaw na "najtwardsze" ustawienie
Jeśli więc jej nie dostaniesz sprężyny szczęk hamulców przestaw na "najtwardsze" ustawienie
#3Nie jestem pewien ale chyba powinny pasowac od innego modelu z tego okresu, shimano. A jak nie to jak prezes napisal,mozna bez. Ostatnio rozleciala mi sie dzwignia i zgubilem sprezynke, ale dalo rade zrobic aby dzialalo bez.
#4No dobra, bo faktycznie szczęki trochę leniwie wracają, więc przejrzę jeszcze cały układ i powinno być ok. Dzięki za pomoc!