suporty 107mm

iha prrry

przewijal sie przez nasze rozmowy forumowe watek suportow 107mm, ktore juz coraz trudniej zakupic.
poszperalem - najtansze (i chyba najsensowniejsze, bo lekkie i aluminiowe miski, poza tym mozna pozniej wykorzystac oske) sa chyba KINEX'y

u dystrybutora sa, w niektorych sklepach i-net rowniez (co prawda w dziwnych cenach czesto nawet powyzej 50pln!!!)
juz mialem porzucic nadzieje, lecz wydaje mi sie, ze moze bedziemy mieli do nich niedlugo wiekszy dostep - kto by sie pisal ?? (moznaby na zlocie je "rozdac" ;) - cena przypuszczam nie przekroczy 35pln (oby!) mufa 68mm

(ps. jesli ktos potrzebuje juz cos szerszego np. 110/113mm to polecam NECO z allegro za ~25pln - maja rowiez alu miski, a po wywaleniu puszki, zeszlifowaniu misek i lekkim stoczeniu osi spokojnie suport wychodzi ponizej 200g - wynik nieosiagalny dla shimano)

A moze ktos ma pomysl jak odkrecic zapieczony srodek suportu, kontra odkreca sie (krecac w przeciwna strone) sam wklad krecimy zgodnie z odkrecaniem czy sie myle? tak czy siak ani w jedna ani w druga... mam jeszcze plan by go wybebeszyci wtedy sprubowac (to jest srodek stx/alivio z lat 95-97 zaly stalowy :-( a moze wd podlewac z tydzien i potem sprubowac?? please help....
Katalog z moimi bike'ami
http://79.189.192.242/wheeler/

Turbo pisze:A moze ktos ma pomysl jak odkrecic zapieczony srodek suportu, kontra odkreca sie (krecac w przeciwna strone) sam wklad krecimy zgodnie z odkrecaniem czy sie myle? tak czy siak ani w jedna ani w druga... mam jeszcze plan by go wybebeszyci wtedy sprubowac (to jest srodek stx/alivio z lat 95-97 zaly stalowy :-( a moze wd podlewac z tydzien i potem sprubowac?? please help....
klucz do suportu w dobre imadlo i kręć ramą - byle w dobrą strone! (miska od wolnej strony zwykły gwint, od strony tarcz przeciwny)
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

to moze przeniesmy ten fragment o odkrecaniu do oddzielnego watku + boje Radzieja;)

w cyklocentrum (sklep z krk) maja jeszcze podobno 107mm od shimano ale wlochy (ITA) - wiec konieczne jest posiadanie swojej miski na podmianke...

Aldek -> te kinexy sa oficjalnie 68mm, nie wiem skad taka negatywna reakcja - mysle, ze pod zadnym wzgledem nie ustepuja cardridge'om shimano, ale w przypadku montazu do muy 73mm przypuszczam, ze lepiej byloby po prostu zdjac obie miski (bo obie w przeciwienstwie do shimano sa demontowalne) i podlozyc jakies oringi co by wycentrowac sobie ramiona korby.
Obrazek

No, ja tam nic do tych kinexów nie mam, bom ich nie poznał. Jeszcze Cię tylko zapytam, czy one mają takie kineksowate miski z kołnierzem na zewnątrz miski, czy normalne?
Co do tych podkładek, to jest dobry pomysł. Mam nawet takie po garym, bo tam był suport z takimi właśnie patentami. Więc to jest jakiś plan.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/

no i co? Sklep secesja robi sobie jaja - dwa razy pytalem, mialy byc, a teraz "dupa" - nie ma od kogo ich sciagnac...

kraza plotki, ze po rozpadzie krakowskiego Maverick'a zapasy z ich magazynow trafily do Bikershopu.... problem tylko jak od nich to teraz wyciagnac? (byly tam m.in. rzeczy z kinexa)
Obrazek