Witam Was,
piszę do Was tego posta z prośbą o radę. Napotkałem takie oto hamulce magury jak w linku poniżej:
http://tablica.pl/oferta/magura-hamulce ... 4z4iD.html
Mnie się podobają, bo są takie Retro i widać solidne, ale jest problem (pochodzą ze Sparty) bo nie wiem czy podejdą (czy da radę zamontować ) na normalne pivoty tak jak miały rowery górskie z lat 90-tych. Bo inne magury mają takie większe oczko do regulacji wysokości montażu na pivocie.
Pozdrawiam Was i proszę o radę.
gabrielxxx, Musiałbyś zmienić mocowania tłoczka żeby podeszły na pivoty.Bo te pasują widoczne tylko na dany rower tj,Sparta.
A jakby dać płaskownik z otworem od tylu tłoczka i skręcić go z tłoczkiem, a ten otwór osadzić odpowiednio na pivocie?
Witam.
To bardzo stary model jeszcze z początków produkcji, chyba lata 80te.
Były dwie wersje, jedna z mocowaniem na takiej podkowie+jedna śruba lub właśnie to mocowanie jak Firm-Tech. Żeby poprawnie to zamontować wystarczy kupic same mocowania evolution lub Evo2, czasem bywają na allegro (jasiu-luis miał wlasnie evo1).
Jest jedno ale... Takich Magur widziałem dużo, mimo że nie były zajechane to jednak bardzo stare modele i większośc albo nie chodziła (najczęściej zastane tłoczki) albo chodziła bardzo nie równo że wyregulowanie było praktycznie nie możliwe (zjawisko znane w HS'ach ale tutaj... dramat) albo klamka chodziła z bardzo dużym oporem.
Dobrego egzemplarza chyba nie widziałem.
Podsumuwując, fajne hample, pure retro ale czas zrobił swoje, a z mocoaniem nie ma co kombinować bo to w końcu HAMULCE.
pozdrawiam
xMekpx
To bardzo stary model jeszcze z początków produkcji, chyba lata 80te.
Były dwie wersje, jedna z mocowaniem na takiej podkowie+jedna śruba lub właśnie to mocowanie jak Firm-Tech. Żeby poprawnie to zamontować wystarczy kupic same mocowania evolution lub Evo2, czasem bywają na allegro (jasiu-luis miał wlasnie evo1).
Jest jedno ale... Takich Magur widziałem dużo, mimo że nie były zajechane to jednak bardzo stare modele i większośc albo nie chodziła (najczęściej zastane tłoczki) albo chodziła bardzo nie równo że wyregulowanie było praktycznie nie możliwe (zjawisko znane w HS'ach ale tutaj... dramat) albo klamka chodziła z bardzo dużym oporem.
Dobrego egzemplarza chyba nie widziałem.
Podsumuwując, fajne hample, pure retro ale czas zrobił swoje, a z mocoaniem nie ma co kombinować bo to w końcu HAMULCE.
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996