Active Animation Trekk- śmieć czy retro ?

Witam !!!

Będąc dzis "na wsi" u rodziny w kącie szopy zobaczyłem dużo starych rowerów choć na chodzie i używanych na codzień to jednak by być szczerym w stanie złomu - różne damki, jakieś dziwaczne marki - Rixie, Marathon, Greckos - z mojego punktu widzenia nic ciekawego - raczej trekingi czy miejskie rowery - poza jedną aluminiową ramą także damki o solidnej budowie i jednocześnie zaskakujaco lekkiej - tak lekkiej ramy jeszcze nie widziałem :shock: . Poza wagą ciekawość wzbudzał przekrój dolnej rury - bardzo gruby profil o płaskiej dolnej krawędzi oraz z pancernymi kostkami mocowania tylnych hamulców .

Przyznam, że nie spotkałem jeszcze roweru tej marki i damskiej ramy o takiej solidnej budowie Zastanawia mnie wiek ramy i czy to jakiś starszy rower z historią czy jeden z wielu chińskich złomów .

Jak ktoś napisał gadanie bez zdjęć tutaj mija się z celem stąd wrzucam kilka :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
Andrzej

Ps. Jeśli umieściłem temat w złym dziale i podchodzi np. do MTB 2000+ lub innego - przepraszam i proszę moderatorów o przeniesienie.
Nie dyskutuj z chamem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom a potem pokona doświadczeniem !!!

Mój ItalBike -"rower" podwójnie amortyzowany, na Aserze, kupiony w 2002 roku, wieszaka nie miał a tymbardziej wymiennego haka...

Imo... Zwykły makrokesz...

Z resztą mój kolega miał Activ'a... Bliźniaka mojego Italbike'a.

pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

Wychodzi więc , że i dosłownie i w przenośni "makrokesz" - stąd tym bardziej jestem zdumiony jej wagą i wykonaniem :shock:

Pozdrawiam
Andrzej
Nie dyskutuj z chamem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom a potem pokona doświadczeniem !!!

Faktycznie źle sie wyraziłem :oops: - gdyż nie chodziło mi o jakość wykonania (czyli np. wygląd spawów- są faktycznie nieszczególne ) a o wspomniany juz w pierwszym poście np. kształt czy też profil dolnej rury , więc powinno być nie wykonaniem a rozwiązaniami.

Pozdrawiam
Andrzej