Sprzęt z allegro, warto?

Witam serdecznie drugi raz :) Wiem, że zaczynać na forum od pytania dot kupna sprzętu trochę nie ładnie, ale cóż, trzeba kupić sobie jakiś pierwszy sprzęt :)
Nie przedłużając, znalazłem na aukcji takie coś :
http://allegro.pl/show_item.php?item=3214317740
Mój budżet oscyluje na razie w tej kwocie :( Rower mogę obejrzeć osobiście i cenę też udało mi się troszkę zbić. Moje niewprawione oko zauważyło że rower był trochę kombinowany - wydaje mi się że byłą wymieniana kierownica, mostek, klamki i manetki także nie są oryginalne, do widełek nie mam też pewności. Czy w MTB stosuje się mostki z obsługą linki do cantilever'ów? Osprzęt niby markowy , ale to chyba niskie modele? Rama wydaje mi się tu być największym atutem tego zestawu, ale jeśli sprzęt był kombinowany to mogą z nią być jakieś problemy? Warto w to się pchać czy szukać czegoś innego? Pozdrawiam i liczę na jakieś odpowiedzi :)

Rower średniej-niższej klasy, ale na solidnej ramie i trwałych komponentach. Wizualnie wygląda, że w niezłym stanie. Rama z grubych rur chyba 1,0mm ścianka na całej długości jest ciężka (waży około 3,5 kg bez widelca) ale pancerna. Korba jajowata biopace wymaga przyzwyczajenia. Opony współczesne - dobre i wygląda że w dobrym stanie. Osprzęt jest spójny, raczej nic nie było wymieniane oprócz opon.
Jedno jest pewne, za te pieniądze ani nawet 2x większe nic lepszego w sklepie nie kupisz.
Jedna uwaga: rower jest na dużej ramie 21,5" jest na wysoką osobę myśle powyżej 185cm wzrostu

Kurczę, napaliłem się na niego, ale chyba będę musiał zrezygnować. Dzięki Gerwazy że zwróciłeś mi uwagę na ramę. Mam lekko ponad 175 i faktycznie będzie na mnie za wielki. Mam jeszcze jeden na oku - http://tablica.pl/oferta/orginalny-rowe ... 473;r:17;s: . Jeśli sprzedający odpowie to na dniach pójdę go oglądać. Po tych zdjęciach ciężko wyczuć ,wygląda na trochę zajeżdżony ale cena nizsza i jak ogólnie będzie w dobrym stanie to może warto w niego inwestować? Może ktoś zgadnie jaki to rocznik? Jaką ramę stosowali w tym modelu?

a

Dzięki kolego! Teraz już wiem , że mój treking thunderbird jest marki Colorado:). Cena trochę w moim mniemaniu za duża. Kupiłem swojego za 350 z przesyłką a był na pełnym stx w idealnym stanie.

Tego Colorado odpuszczam - za duży dla mnie. Koleś od Trek'a się nie odzywa, ale znalazłem jeszcze coś ciekawego - Bianchi Whistler http://tablica.pl/oferta/rower-binachi- ... r:17;s:226 Może ktoś z forum orientuje się na jakich ramach i osprzętach były te rowery? Ze zdjęć nic nie wynika a w necie trudno cokolwiek znaleźć. Jeśli się uda i jest jeszcze na stanie to będę go oglądał w poniedziałek. Ogólnie, byłem już kiedyś w tym "garażu" i nic ciekawego nie było. Większość rowerów zajeżdzona i zardzewiała, ale może warto go obejrzeć.

Byłem oglądać tego bianchi i ogólnie rower w stanie do przyjęcia, ale mimo że nie jestem wybredny co do koloru, to wziąć go nie mogłem. Na zdjęciach wyglądał na fioletowy wpadający w róż, ale na żywo jest to świeciący babski różowy z babskim fioletowym :) szkoda. jestem teraz w kropce :) chyba będe musiał rozszerzyć zakres poszukiwać spoza mojego miejsca zamieszkania, z wysyłką , mimo że to trochę ryzykowne. Może macie jakieś propozycje, ktoś z forum ma coś sprawdzonego do sprzedania w tych okolicach cenowych?