Cantilevery, tylko jakie ?

Witam, czy ktoś wie, jaka firma wyskrobała z alu te hamulce ? a może ktoś wie w którym roku dokładnie ?
Na pewno przed 1994 r. ale nie mogę znaleźć żadnego info na ich temat, są fajnie wykonane i bardzo lekkie, logo to człowieczek - troglodyta. Całość wykonane cnc i anodowane na złoto-brązowy. Osłona sprężyny i tulejka w którą wchodzi pivot jest chyba z innego materiału, to raczej nie jest alu, nie wiem, ale w "dotyku" ma inne "ciepło".
Ostatnio zmieniony 2010-12-05, 14:28 przez momank, łącznie zmieniany 1 raz.
Załączniki
IMG_3302.JPG

To logo jest firmy STM i tej firmy sygnowane hamulce.
Identyczne są Bike -tech, cena ich ówczesna 299 DM , waga 90 g, zrobione z Magnesium albo alu 6061 t6 , coś jest w opisie o tytanie , ale nie jestem pewny .

Podobne bardzo nawet były firmy LLS i Mounty Special w 96 r , w 95 Radical ( 2 otwory w ramieniu , podłużne itd).
Ostatnio zmieniony 2010-12-05, 15:48 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
www.velotech.pl

Dzięki za info, nie byłem pewien czy to STM, coś świtało mi po głowie... a znasz może rok produkcji ?
może masz jakiś skan katalogu czy coś ? z tym tytanem coś może być na rzeczy

Konkretnie tego modelu nie ma w katalogu ale sa własnie Bike -Tech i jak pisałem w różncyh wersjach i rózne firmy to brały na warsztat.

Problemem jest tutaj montaż linki, która z prawej strony musi mieć pret alu ze srubką do blokady.
www.velotech.pl