Szosowa piasta pod MTB - da rade?

Witam.

Szukam ostanio dobrej w miare taniej piasty do roweru taty, styl jazdy rekreacyjny: wały lasy itp.).

Obrecze już mam (dzieki uprzejmości Cardamon'a - dzieki.) pojawia sie tylko jeden problem. Jedna z obreczy jest pod 28 szprych.

Na allegro coś tam było ale średnio mi sie spodobało bo pod tarcze. Teraz wyczaiłem szosowego Novatec'a.

http://allegro.pl/nowa-novatec-a521sb-1 ... 24094.html

Cena nie zabija i wygląda to miare.

Teraz mam do was pytanie: Czy używał ktoś szosowej piasty w rowerze MTB? Da rade?
Mam przeczucie że w do tej rekreacji bedzie sie nadawać ale z drugiej strony nie chce ograniczać roweru ze wzgledu na przednie koło.

pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

kolega jeździł na paluszku Novateca. kupił piaste jako używaną. nim przesiadł się na tarcze trochę maratonów przejechał i jedyne co to pojawił się minimalny luz.

ale drożyzna na allegro sie nie dziwie ze szukacie tam wkółko zamiast po sklepach int bo jest znacznie taniej w mnich , ale wy uwiebliacie bulić za : punkty i opinie .

291 sb sie nie nadaje do mtb potrafi pęknąć korpus lu oczkowanie . 521 jedynie do trekinga czy przełaju, do mtb mocniejszego są piasty 751 sb przeznaczone i ewentualnie 141 sb
www.velotech.pl