Czy jest na forum posiadacz Sawtootha który może podać średnicę sztycy która siedzi w tym Szkocie?
Z góry dziękuję :)
Jest to prawdopodobnie rocznik 1988 lub 1989 ze względu na pełny Exage Mountain M450 i siedziała w nim sztyca 26,2 z chałupniczą redukcją wygiętą w półokrąg. Obejma na rurze podsiodłowej była maksymalnie zaciśnięta co spowodowało wygięcie śruby szybkozamykacza. Rozgiąłem obejmę i z przybliżonych pomiarów wychodzi, że jest to 26,8
Mam skan z katalogu innego rocznikowo Sawtootha i tam sztyca to 27 mm.
Pakować 26,8 czy dopasować większą średnicę metodą prób i błędów?
Precyzyjny pomiar średnicy rury podsiodłowej jest utrudniony ponieważ straciła owal przez maksymalne zaciśnięcie...
Mam skan z katalogu innego rocznikowo Sawtootha i tam sztyca to 27 mm.
Pakować 26,8 czy dopasować większą średnicę metodą prób i błędów?
Precyzyjny pomiar średnicy rury podsiodłowej jest utrudniony ponieważ straciła owal przez maksymalne zaciśnięcie...
ten katalog to 88 IMO - jakbyś miał cały skan to chętnie przygarnę
ja w swoich boilderach 89 i 88 miałem 27,0, rama była w zasadzie ta sama więc jest szansa że i sawtooth mial tą samą ramę w tych latach
ja w swoich boilderach 89 i 88 miałem 27,0, rama była w zasadzie ta sama więc jest szansa że i sawtooth mial tą samą ramę w tych latach
Niestety nie jestem właścicielem tego katalogu, skan zaczerpnięty ze strony http://fotos.mtb-news.de/p/1495643
Nawiązując do tematu: weszła idealnie sztyca 27 mm, wątek do zamknięcia.
Nawiązując do tematu: weszła idealnie sztyca 27 mm, wątek do zamknięcia.