GT z Allegro - pytanie

Witam szanownych forumowiczów,

wpadł mi w oko pewien sprzęt - http://allegro.pl/ladny-rower-meski-szo ... 78251.html .

Jest to GT Aretta, rocznik póki co niestety nieustalony. Trochę się napaliłem na niego, niepokoi mnie jednak ten przedni widelec - dzwon ? Wydaje mi się, że powinno to wyglądać bardziej tak...
Ta przednia opona niebezpiecznie blisko dolnej rury, coś musi być na rzeczy. Jak myślicie - da się coś z tego odratować ? Jestem w stanie zainwestować, tylko czy rama nie jest już koślawa...

Z góry dzięki za wszelkie sugestie, chcę po prostu usłyszeć jakieś trzeźwe głosy na ten temat :->

byl DZWON :-|
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

No teraz to już jestem na 100% pewien. Napisałem do sprzedawcy, zobaczymy jak się będzie bronił. Niestety nie uśmiecha mi się jazda próbna we Włocławku...

Przy okazji przypomniałem sobie jak na swoim pierwszym prawdziwym "góralu" komunijnym przywaliłem w drzewo na zakręcie w lesie i efekt był bardzo podobny :lol:
Ciekawe tylko co z ramą ? Jeśli widelec zamortyzował, to na chłopski rozum powinno być z nią ok. W końcu to nie aluminium :)

widelec jest trzepnięty bez dwóch zdań, pytanie jak rama (mogła się poddać delikatnie i wyjdzie to dopiero jak założysz dobry widelec a rower i tak będzie ciągnął w którąś stronę)
dla mnie zakup wysokiego ryzyka, zwlaszcza że osprzętowo też nie ma na tyle szału aby w razie W opłacało się wziąć rower tylko dla niego
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

na ostatniej fotce na początku rury przy główce widać zadrapanie lub co gorsze złuszczenie lakieru, w tym miejscu mniej wiecej powstaje garb przy dzwonie, ja bym kijem od miotły tego roweru nie tknał bez możliwości dokładnego obejrzenia przed zakupem ;)

Mnie najbardziej rozbawiło "właśnie to zauważyłem" :)
Odpuszczam, faktycznie nie warto chyba nawet za 100 złotych. Gdybym tak mógł obejrzeć....to z pewnością bym się wybrał.

c1ach pisze:Cytat sprzedawcy z maila:
widelec jest skrzywiony własnie to zauważyłem i usune aukcje i wystawie drugą z naprawionym widelcem
Faceplant.
odwróci koło i walnie drugiego dzwona, to sie wyklepie to sie naprawi, polak potrafi :mrgreen:

Ja bym odpuścił. Patrząc po osprzęcie, który wisi to widać, że ta ramka to raczej coś z niższego poziomu
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

himayer pisze:myslicie że rama jest walnięta ?
patrząc z boku to widły tak ale ramka wg mnie jest ok , co jeszcze może być sypnięte to tylko stery
+ rozbita głowka ramy w miejscu osadzenia misek np....

Bez sensu zakup...
Masz problem ze swoim staruszkiem?? Serdecznie zapraszam. www.bikeservice.com.pl
Profesjonalny serwis rowerów i amortyzatorów