Jeszcze w szale zakupów dokupiłem do tego mostka stery FSA na maszynach , ładne srebrne z laserowo wypalanym logo za 80 dyszek.Dam zdjęcia jak klamoty dotrą.
Lodzermensch

kore strasznie straciło na wartości i nie tylko...również z czasem jakośc produktów uległa zmianie. w latach swietności ceny wachały sie od 150 do 270 marek / potem od 60 do 135 $ a obecnie mozna kupić mostki kore już w cenie od 25pln. ten z Twojego zdjęcia to jeszcze za 50pln nowy jakoś wygląda i myślę, że posłuży długo więc ok. najładniejsze mostki kore to seria LITE STEM lub zwana inaczej AHEADLITE które ważą w okolicach 180g. taki mostek obecnie licytuja na allegro corrado1111 i aldek
ach jak ja uwelbiam ta firme....szkoda tylko ze napisy tak szybko schodzą. seria kore ELITE z wsuwana klapką z przodu miała najlepsze napisy wypalane, reszta to naklejki :/

był jeszcze taki mostek do DH lub BMX co się nazywał B 52 (ciekawe czemu hehe) i pancerny jak diabli, totalny old school CNC. akaen z allegro ma taki na sprzedaż, super rarytas!

corrado1111 gratulije wyboru i powodzenia w aukcji!!!
po taki czarny mostek jechalem kiedys specjalnie do gdańska i kupiłem go za 80pln przeceniony ze 130. teraz świetnie się prezentował w moim projekcie XTC (galeria), a obecnie nowy projekt z kore...
Załączniki
S5031810.JPG

korby gdzies sie wałęsały po allegro...w dodatku kawał kloca sie okazało :/

z kore to rzeczywiście tylko kiery i sztyce miały anode, wyjatek stanowi mostek ELITE, który tez wystepował w anodowanej wersji i był meeega drogi. reszta mostków to zwyłe malowanie z połyskiem plus te rozpaczliwe naklejki...no ale te komponenty były porównywalnie dobre i wytrzymałe jak RooX i miały wielu zwolenników w postaci teamowych umów :)

Mam dwa mostki kore, jeden świetny, drugi taki sobie.
Ten świetny, to żółty kore 12 cm z jedną śrubą. Lubię pomachać rowerem sobie na boki, i ten jest stabilny, jak skała. Napisy, owszem, naklejkowe, ale jeszcze nie złażą. Zresztą, co tam napisy, grunt, że jest git.
Drugi mój kore to ten trzyśrubowy, zdaje się, że już z Tajwanu albo kajsi gdziesi. Taki sobie, naklejki odlazły, ale daje radę. "Litestem" jest chyba na nim napisane.
Ten, który pokazujesz, to chyba jakiś z ostatnich, bo jest obły, i nie ma już tego grubego, kanciasto fazowanego uchwytu na rurę sterową. Czyli taki kore nie kore.
Ten, który sobie licytujemy, to jest właśnie z tych pierwszych, jednośrubowych. Jak Ci już pisałem, chcę go wetknąć do gt tequesty, gdyż szwagierka wyraziła wstępne dezinteresmą, (jednak wolałaby damkę), i pomału zaczynam chomiczyć części :-D...
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/

dla zainteresowanych - w pewnym miejscu w krakowie mozna zakupic nowy most Syncros (srebrny, okolo 110-120mm, scisk ma zloty kolor, a przod chyba nie jest w wersji na zawiasach) - cena okolo 85-95pln?

pzdr
Obrazek

Dałem za niego troszkę więcej niż tam allegro napisało:)Mam nadzieję że będzie jakoś wyglądał w moim rowerze , jeśli nie to powiadomię o wystawieniu go na aukcję.Pozdrawiam.
Lodzermensch

stery masz świetne! są rzeczywiście wielkie zwłaszcza górne łożyska są duże jak mało w których modelach. ja kupiłem niedawno nowe ORBIT II XL i tam dopiero są gigantyczne miski. ale uwierz mi Twoje to rarytas zwłaszcza w polerce. stery na wieki.

YvesMoi, myślisz żeby je założyć do mojego Proflexa razem z tym Kore Lite Stemem?W sumie jedno i drugie srebrne to może jakoś zagra.Mam jeszcze dylemat co do kiery , ta Kore którą kupiłem jest troszkę styrana a w oryginale mam Zooma i nie wiem co zostawić.
Lodzermensch

stery obowiązkowo! te co obecnie masz to wyglądaja jak plastikowe :P
dla zachowania srebrnego, błyszczącego klimatu świetnym dodatkiem będzie most kore plus kiera. co prawda jest ona dziwnej faktóry i koloru (mat z brokatem?) ale jakaś odskocznia od zooma, któremu i tak bliżej do pozostałych komponentów pod względem kolorystycznym mimo że wpada w perłę mleczną czy coś. będzie git!
wogóle bardzo popieram stosowanie takich oldschoolowych dodatków w polerce, gdziekolwiek by sie miały znaleźdź, czy to kiera, mostek, sztyca, stery - świetna sprawa! też złożyłem jeden rower specjalnie dla takiego efektu. totalne retro!

Szpeje zamontowane , fotki dam jutro bo popsułem gwiazdkę w rurce sterowej i muszę jutro kupić.Stery wyglądały na wielkie ale nawet wyglądają, natomiast kierownica Kore jest chyba z żeliwa w porównaniu do tej oryginalnej Zooma która była w rowerze.Za to mostek wygląda świetnie , Kore zawsze mi się podobało.
Lodzermensch