Dla google toto nie istnieje, ale może wy mi powiecie co to za piasta?
https://picasaweb.google.com/1128670770 ... 9942465714
Kółeczko stoi na szprychach DT i obręczy mavic 217, może to coś pomoże. Korpus dość gruby, ale całe koło lekkie, łożyska maszynowe, do środka jeszcze nie zaglądałem.
To Treka produkt.Było kilka numerów tego Systemu, nie wiem w jakiej kolejności lepsze a gorsze ale trop już podałem.
Lodzermensch
Systemy to były komponenty robione dla Treka w latach 90 (około połowy - później jak wiemy zaczęto ładować tam Bontragery i inne Icony) Generalnie mieli wtedy chyba taką koncepcję aby cały rower był sygnowany logo Treka - od ramy po siodło, chwyty i opony Systemy się w tą koncepcję wpasowyywały z elementami metalowymi
System1 był grupą najprostszą dla rowerów tanich
System 2 to klasa średnia występująca w rowerach klasy STX
System 3 to najbardziej wypasione z komponentów Treka
jak o systemy chodzi możesz trafić jeszcze przede wszystkim na mostki, kierownice, rogi, sztyce (chyba)
System1 był grupą najprostszą dla rowerów tanich
System 2 to klasa średnia występująca w rowerach klasy STX
System 3 to najbardziej wypasione z komponentów Treka
jak o systemy chodzi możesz trafić jeszcze przede wszystkim na mostki, kierownice, rogi, sztyce (chyba)
O to mnie nawet ucieszyło ;)skolioza pisze:System 3 to najbardziej wypasione z komponentów Treka
Dzięki, sam bym na to nie wpadł - kółeczko wymontowane z mojego Speca. Wg. katalogu to powinna być "SBC Stout suspension hub", ale napisy mi się nie zgadzały i wychodzi na to że nie jest fabryczne.
wiesz, nie popadaj aż w taki zachwyt
komponenty Treka są dobre, ale to mimo wszystko nie jest to liga typu Whita, TNT czy Hope
generalnie sporo firm w tamtych czasach cięło koszty stwarzając swoje własne marki, żeby przyoszczędzić na komponentach za które trzeba było słono płacić
Dobrym przykładem na to jest linia EXT Gianta W zastępstwie za np piasty czy korby XT/ LXa ładowali swoje komponenty dorabiając im otoczkę na-równi-klasowych Niestety nie odzwierciedlały one ani klasy sprzętu porównawczego ani jego wartości Ale za to rower z przerzutkami XT był sporo tańszy od średniej przeciętnej
Podobne wybiegi to było np permanentne ładowanie Grip Shiftów zamiast rapidfajerów Sh...
komponenty Treka są dobre, ale to mimo wszystko nie jest to liga typu Whita, TNT czy Hope
generalnie sporo firm w tamtych czasach cięło koszty stwarzając swoje własne marki, żeby przyoszczędzić na komponentach za które trzeba było słono płacić
Dobrym przykładem na to jest linia EXT Gianta W zastępstwie za np piasty czy korby XT/ LXa ładowali swoje komponenty dorabiając im otoczkę na-równi-klasowych Niestety nie odzwierciedlały one ani klasy sprzętu porównawczego ani jego wartości Ale za to rower z przerzutkami XT był sporo tańszy od średniej przeciętnej
Podobne wybiegi to było np permanentne ładowanie Grip Shiftów zamiast rapidfajerów Sh...