Jak idzie projekt? Zima powoli dobiega końca - chętnie zobaczę rezultaty :)
Ten model to wg mnie Scott Peak 1996 - kiedyś jeździłem na takim przez wiele lat, ale niestety komuś się spodobał i sobie zabrał :/.
Wrzuciłem zdjęcia trzech różnych egzemplarzy - zebrane z internetu :)
https://photos.app.goo.gl/pgffVWyWSptKDaDGA
Zdjęcia na tle ciemnego ogrodzenia przedstawiają rower w oryginalnej konfiguracji (poza dodanymi rogami i chyba innymi chwytami). Chwyty są oryginalne na ostatnim egzemplarzu - takie z napisem "Scott". Ten ostatni egzemplarz to mój :), więc mogę wykonać jakieś dodatkowe zdjęcia jakby była potrzeba.
W Twoim egzemplarzu brakuje tych głównych naklejek Peak oraz na widelcu. Poza tym nie wygląda tak źle - osobiście takiego lakieru bym nie zdzierał. Te niebieski Scotty do tej pory rzucają się w oczy. :)
Jest jeszcze możliwość, że to jest Scott Sandoa (nie jestem pewien rocznika), który wygląda bardzo podobnie. Mam taki właśnie rower i nie do końca mogę go rozgryźć.
Postaram się na dniach wrzucić zdjęcia. Być może to ten sam technicznie rower ale z dystrybucji przeznaczonej na inne kraje? Nie wiem jak to było ze Scottami w tamtych czasach. Na pewno wspomniany wyżej Peak był w dystrybucji w Polsce.