Jestem Filip z Warszawy.
Ostatnio wziąłem się za odnowienie swojego roweru Biria z czasów szkolnych, a przy okazji kupiłem kolejną Birię
A to moje rowerowe zasoby, obydwa z tej samej epoki , czyli początek lat '90
Re: Serwus
#3Kanarkowa Panie ;) Mnie się kolor podoba, szpej to inna sprawa, ale przy odrobinie chęci i raczej niewielkich pieniążków, można na tym zrobić fajny rower retro MTB.
#4Chorowalem kiedyś na taka Birie
I nie mogłem się zdecydować czy fajniejszy był pełen elewator czy pol-elewator A ty masz obie
I nie mogłem się zdecydować czy fajniejszy był pełen elewator czy pol-elewator A ty masz obie
#5Na aluminiową za czasów małolata nie było mnie stać. Rama kosztowała prawie tyle co cały rower na ramie CrMo. Rower z aluminiową ramą kupiłem niedawno na allegro.
DługiDżon , możesz rozwinąć nieco ? Co można by tam jeszcze zmotać ?
#6Korba na 100% musi być inna z tego co widzę. Cokolwiek z tego okresu mniej więcej, bo ta jest bardzo brzydka i nie retro ;D Mostek też by lepiej wyglądał inny, ale rozumiem praktyczność i funkcjonalność. Sam właśnie składam rower z mostkiem, który zupełnie nie leży epokowo i zadaniowo, ale siły wyższe ;) Ale korba to mus, najlepiej LX, DX, Exage... Albo coś od Suntour ale koniecznie na 5 śrubek :) Aha, i dałbym hamulce cantilever jednak, zdecydowanie. Podobnie jak z korbą, jest wiele opcji, byle kanty pasujące do maszyny ;) Ale to twój rower i ty masz się nim cieszyć i z radością używać ;)45automatic pisze: ↑2021-05-05, 13:09Na aluminiową za czasów małolata nie było mnie stać. Rama kosztowała prawie tyle co cały rower na ramie CrMo. Rower z aluminiową ramą kupiłem niedawno na allegro.
DługiDżon , możesz rozwinąć nieco ? Co można by tam jeszcze zmotać ?
#7Takie hamulce mam , mostek oryginalny gdzieś mi przepadł a korbę faktycznie kupiłem trochę na pałę ale chciałem zmontować rower do jeżdżenia.
Miałem wcześniej wieńce na 5 śrubek jak w tej czerwonej ale były tak zjechane .... a nigdzie nie mogłem dostać i poszły do kosza.
Miałem wcześniej wieńce na 5 śrubek jak w tej czerwonej ale były tak zjechane .... a nigdzie nie mogłem dostać i poszły do kosza.
#8Dobór części w żółtym rowerze bardzo dyskusyjny. Ani nie jest to żadne modern retro, ani rower do jazdy... wolałbym zdecydowanie ten twój drugi rower.
Części na sprzedaż:
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/