strzała!

Cześć!
Parę tygodni temu kupiłem Nakite 9080 ProRacing na XT/LX. Rama - podwójnie cieniowane Cro-Mo Omega 778 na fabrycznych jeszcze gumach Richey'a ważyła 11.2 kg. Sprzęt przywieziony ze Stanów - gość twierdził, że to jeszcze amerykańska rama (...), w każdym mąć razie w stanie świetnym i za b.sensowne pieniądze. Przypomina mi zresztą moje stare srebrne CroMo na STXie, które złożyłem sobie za małolata, żeby zrobić pierwszą dużą trasę - na Bornholm. Także wracam po latach do większej jazdy, zrobiłem już z 400 km a z bieżących inwestycji poszło w pełen serwis, bagażnik Crosso, Conti RaceKiing, licznik, migające gluty i jakies pierdołki. Napęd jest ori i wytrzyma więcej niz jakieś nowy szmelc. W ośkach był fabryczny smar. Grupa Deore XT z korbą i suportem LX-a bez luzów i oznak większego zmęczenia. Ciekawostką jest oryginalny GripShift (wolałbym oczywiście manetki ale już zaczynam lubić szybkie redukcje) i to że za cholerę nie mogę znaleźć w necie żadnych fotek i opisu tego roweru. Pewnie V-brake XT z przodu jest nieoryginalny ale zamienię go tylko stronami z tyłem gdzie jest Canti; kupie jakieś dobre siodełko, wymienię linki i na tym się skończy gra wstępna. Zdążyłem zresztą machnąć nim już traskę do na Jasną Górę i powiem, że jeździ bardzo fajnie. Jest b.lekki i szybki, zwłaszcza w porównaniu do mojego poprzedniego sprzętu - fabrycznego Wigry 3 '87 w kolorze błękit adriatyku, którym bez kitu robiłem trasy po 60km i się nawet zasadzałem na Mazury;).. Teraz zaczynam latać trochę po Mazowszu. W najbliższym czasie jakieś Jeziora, może Zamojskie , może Kazimierz.. także jak robicie spoty nad Wisłą to jestem otwarty na wypady tu i tam np. urbexowe - moje rejony to Bielany i Linia Otwocka.
Pozdrowienia i wyrazy od Złygmunta trzeciego
Strzała!
f.
Załączniki
IMG_0444.JPG

Witaj
ze zdjęcia wygląda faktycznie na ładnie utrzymaną maszynkę, acz jak piszesz o informacje o marce będzie chyba ciężko
Proponowałbym ujednolicić hamulce - nie górnolotnie ze wg eststycznych etc - ale ze wg na prawidłowe działanie (klamki Vbrake nie będą działać poprawnie z canti, klamki canti z V)- bo klamki masz pewnie obie jednakie?
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

Mnie to hamuje ok, ale musiałbym się przejechać dobrze wyregulowanym sprzętem żeby mieć porównanie,
Jak mi ktoś poleci klubowy retro serwis w Warszawie to podjadę w wolnej chwili na dwa słowa
strzała!

a

Miałeś kiedyś rower tej firmy i jak dobrze pamiętam to nie była to żadna "ameryka" tylko austriacka firma. Co by nie powiedziałam to rower wygląda naprawdę przednio :)