Witam forumowiczów,
Moja przygoda z MTB zaczęła się kilka lat temu. Po ślubie zamieszkałem z żoną a po jakimś czasie rozpocząłem eksplorację piwnicy i znajdujących się tam skarbów. Natknąłem się tam na trzy przepiękne maszyny (wrócimy do nich później). Okazało się, że należały do brata mojej żony. Chłopak naprawdę kochał rowery, swojego czasu prowadził nawet serwis. Niestety miłość miała tragiczny koniec. Od tego czasu rowery zostały w piwnicy gdzie przykryła je dość gruba warstwa kurzu. Z tej trójki do gustu przypadł mi najbardziej zbudowany na ramie VOTEC do którego wręcz idealnie się dopasowałem. Chociaż ma kilkanaście lat jest w świetnym stanie a jazda na nim to sama przyjemność. Jeżdżę nim głównie po mieście krótkie trasy z córką do botanika i lasu (stąd uchwyt do siodełka na sztycy). Zdarzają mi się też dłuższe wypady, gdy najdzie mnie ochota śmigam sobie nim do pracy ponad 20 km. Wrzucam fotki później dorzucę specyfikację. Miłego oglądania.
[center]
[/center]
Witaj!
ciekawa historia, acz chyba z dreszczykiem (przynajmniej ja tak ją odebrałem - nie drążę tematu)
Niemniej - rower zacny i wart przedstawienia w dziale RetroMTB, a nie tylko w powitalni - może więc założysz dedykowany mu temat tam? ze specyfikacją itp
ciekawa historia, acz chyba z dreszczykiem (przynajmniej ja tak ją odebrałem - nie drążę tematu)
Niemniej - rower zacny i wart przedstawienia w dziale RetroMTB, a nie tylko w powitalni - może więc założysz dedykowany mu temat tam? ze specyfikacją itp
rama ->
korba i stery ->
piasty -> urywaja dupę za preproszeniem
gratuluje "odziedziczonego" sprzętu
korba i stery ->
piasty -> urywaja dupę za preproszeniem
gratuluje "odziedziczonego" sprzętu
Witamy! Tak jak powiedział cardamon... dosłownie rower urywa dupę! Dbaj o niego bo naprawdę szwagier znał się na rzeczy i widać że kochał to co robił.
Wstaw go do Naszego działu RetroMTB wraz z pozostałymi rowerkami jeżeli są z epoki.
Pozdrawiam!
Skeevo
Wstaw go do Naszego działu RetroMTB wraz z pozostałymi rowerkami jeżeli są z epoki.
Pozdrawiam!
Skeevo
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
historia jak ze snu...ładne piasty, pierwszy raz widze w takim kolorze. albo o niego dbałeś i byłes delikatny dla niego albo zmyślnie wymieniałeś części mając na uwadze to że nam się spodoba w przyszłości. magiczne witaj!
Taka jest po prostu konstrukcja ramy, identyczne jest z drugiej strony pod kierownicą. Na zdjęciach nie widać ponieważ specjalnie pomniejszyłem je żeby zbyt długo się nie ładowały, jak będę miał chwilę czasu to podlinkuję zdjęcia w większej rozdzielczości ale to już w nowym temacie razem ze specyfikacją. Pozdrawiamcardamon pisze:co to za dziwne przetłoczenie/połączenie na dolnej rurze przy mufie suportu ?
Maciej/Poznań