Witam wszystkich maniaków starszych modeli MTB
Pamiętam w 1993 roku wraz z kuzynem ( chyba się tu udziela na forum ) dostaliśmy po wielkich błaganiach nowe rowery.
Kuzyn dostał Scotta Pika a ja Cyclletecha Mighty. Nie mieliśmy czasu na nic bo cały czas rowery.
I wtedy się zaczeło pojechaliśmy na zawody ( organizowane przez RMF w Krakowie w forcie Bodzów )
I wtedy zobaczyłem Scotta Bouldera , Comp Racinga , Team racinga.
I PRZERZUTKĘ XTR...........koniec świata.....marzenie......modliliśmy się do tych rowerów.
Dziś mając na budziku 33 lata spełniłem swoje marzenie kupiłem Com pracinga z 1995 roku w wersji CST.
Ogólnie chce zachować go w oryginale, choć męczą mnie magury HS33 w wersji race line.
A oto mój nowy nabytek;
w Bodzowie, na Skałkach były wyścigi piękne
jest szansa ze kogoś rozpoznasz z epoki https://picasaweb.google.com/1104808309 ... IbonN2lvAE#
a rowerek prosze ładnie ocykać i do galeryji
jest szansa ze kogoś rozpoznasz z epoki https://picasaweb.google.com/1104808309 ... IbonN2lvAE#
a rowerek prosze ładnie ocykać i do galeryji
Witaj witaj
kurczę, jakbym swoją historię czytał, tylko nie zaczynałem aż z tak wysokiej póły (Montana 24Speed - prawie jak w XTRze )
Przychylam się do apelu o dobre foty w odpowiednim dziale!
kurczę, jakbym swoją historię czytał, tylko nie zaczynałem aż z tak wysokiej póły (Montana 24Speed - prawie jak w XTRze )
Przychylam się do apelu o dobre foty w odpowiednim dziale!
Witaj! Tym Scottem zdobyłeś serce Naszego Ojca Dyrektora Coś czuję, że trochę sobie tutaj pogawędzicie na temat tej marki. Miłej lektury!
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
hehe dzieki. zdjęcia na pewno powstaną
z miłą chęcią pogawędzę i powspominam piekne czasy, początki lat 90.
...........Amortyzatory były marzeniem. Grupa STX już była czymś a STX RC to już bół mały Bóg. Jak się jezdzilo w kasku ( a wtedy pamiętam mialem kask styrpoianowy z czepkiem materiałowym koloru biało żółtego ) to się wszyscy śmiali. Kiedyś zdobyłem kasetę VHS z nagranymi zawodami MTB i DH. wtedy Missy Jove ( nie pamiętam jak to się pisało ) była bezkonkurencyjna w zjezdzie..........to była z kuzynem nasza dziewczyna..........ehh ale było wtedy fajnie i beztrosko.
Wracając do mojego zakupu. Podjąłem decyzję że jednak go trochę zmienie.
Z tyłu muszę mieć XTRa..........to mocniejsze ode mnie
Magury Hs-33 też będę chciał założyć
Inny amortyzator.......I TU JEST PROBLEM bo nie mam pomysłu co założyć żeby:
- pasował do ramy
- nawiązywał to czasów lat 90'
- przyzwoicie działał
Pedały też nie mam pomysłu na jakie
Jeżeli macie jakieś pomysły proszę o radę..........
Jeżeli ta rozmowa już nie kwalifikuje się do tego działu to prosze modelatora o "rozcięcie" jej i przerzucenie do odpowiedniego działu.
z miłą chęcią pogawędzę i powspominam piekne czasy, początki lat 90.
...........Amortyzatory były marzeniem. Grupa STX już była czymś a STX RC to już bół mały Bóg. Jak się jezdzilo w kasku ( a wtedy pamiętam mialem kask styrpoianowy z czepkiem materiałowym koloru biało żółtego ) to się wszyscy śmiali. Kiedyś zdobyłem kasetę VHS z nagranymi zawodami MTB i DH. wtedy Missy Jove ( nie pamiętam jak to się pisało ) była bezkonkurencyjna w zjezdzie..........to była z kuzynem nasza dziewczyna..........ehh ale było wtedy fajnie i beztrosko.
Wracając do mojego zakupu. Podjąłem decyzję że jednak go trochę zmienie.
Z tyłu muszę mieć XTRa..........to mocniejsze ode mnie
Magury Hs-33 też będę chciał założyć
Inny amortyzator.......I TU JEST PROBLEM bo nie mam pomysłu co założyć żeby:
- pasował do ramy
- nawiązywał to czasów lat 90'
- przyzwoicie działał
Pedały też nie mam pomysłu na jakie
Jeżeli macie jakieś pomysły proszę o radę..........
Jeżeli ta rozmowa już nie kwalifikuje się do tego działu to prosze modelatora o "rozcięcie" jej i przerzucenie do odpowiedniego działu.