Witam.

Witam wszystkich maniaków starszych modeli MTB

Pamiętam w 1993 roku wraz z kuzynem ( chyba się tu udziela na forum ) dostaliśmy po wielkich błaganiach nowe rowery.
Kuzyn dostał Scotta Pika a ja Cyclletecha Mighty. Nie mieliśmy czasu na nic bo cały czas rowery.
I wtedy się zaczeło pojechaliśmy na zawody ( organizowane przez RMF w Krakowie w forcie Bodzów )
I wtedy zobaczyłem Scotta Bouldera , Comp Racinga , Team racinga.

I PRZERZUTKĘ XTR...........koniec świata.....marzenie......modliliśmy się do tych rowerów.

Dziś mając na budziku 33 lata spełniłem swoje marzenie kupiłem Com pracinga z 1995 roku w wersji CST.

Ogólnie chce zachować go w oryginale, choć męczą mnie magury HS33 w wersji race line.

A oto mój nowy nabytek;
Załączniki
DSC01361.JPG

Witaj! Tym Scottem zdobyłeś serce Naszego Ojca Dyrektora :-) Coś czuję, że trochę sobie tutaj pogawędzicie na temat tej marki. :-) Miłej lektury!
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

hehe dzieki. zdjęcia na pewno powstaną

z miłą chęcią pogawędzę i powspominam piekne czasy, początki lat 90.
...........Amortyzatory były marzeniem. Grupa STX już była czymś a STX RC to już bół mały Bóg. Jak się jezdzilo w kasku ( a wtedy pamiętam mialem kask styrpoianowy z czepkiem materiałowym koloru biało żółtego ) to się wszyscy śmiali. Kiedyś zdobyłem kasetę VHS z nagranymi zawodami MTB i DH. wtedy Missy Jove ( nie pamiętam jak to się pisało ) była bezkonkurencyjna w zjezdzie..........to była z kuzynem nasza dziewczyna..........ehh ale było wtedy fajnie i beztrosko.

Wracając do mojego zakupu. Podjąłem decyzję że jednak go trochę zmienie.
Z tyłu muszę mieć XTRa..........to mocniejsze ode mnie
Magury Hs-33 też będę chciał założyć
Inny amortyzator.......I TU JEST PROBLEM bo nie mam pomysłu co założyć żeby:
- pasował do ramy
- nawiązywał to czasów lat 90'
- przyzwoicie działał
Pedały też nie mam pomysłu na jakie

Jeżeli macie jakieś pomysły proszę o radę..........
Jeżeli ta rozmowa już nie kwalifikuje się do tego działu to prosze modelatora o "rozcięcie" jej i przerzucenie do odpowiedniego działu.