Bart, masz premium na endomondo? Kiedyś te dane były za darmo, co kilometr cyfry na trasie, wykresy wysokości, zainstalowałem nową apkę i lipa. Na starym telefonie mam stare endomondo, ciekawe czy tam będzie po staremu czy też bez wykresów...

Ok, teraz sprawdziłem i z kompa widac wszystko, na smartfonie nie.
/edit
Strasznie mi oszukuje z wysokościami, do bani gps w smartfonie albo to że w torebce podsiodłowej był, albo 1 i 2. ( mam włączone gps+stacje bts )

Hitoor, Ty się nie śmiej, jeśli faktycznie runda 4,6 km ma 200 m w pionie ( w sumie ) a kolega Bart chce tam jako hobby przejechać 5 rund ( 1 km w pionie ) to nie ma żartów. No chyba, że to będzie tylko 1 runda... ale jak na 4,6 km to i tak nie mało.

/edit
Wyścig PRO: 5 rund - 23 km
Wyścig Expert: 4 rundy - 18,4 km
Wyścig Hobby: 2 rundy - 9,2 km

Czyli 2 rundy, 400 m w pionie, no to Bart i tak się ujedzie...
Nie licząc zjazdów wcale to cała trasa ma 4,35 % nachylenia do góry, jeśli zjazdy będa takie same jak podjazdy to podjazdy będą miały 8,7 % średnie nachylenie, wystarczy kawałeczek płaskiego odcinka i mamy podjazdy o średnim nachyleniu 10 %, Nieźle :D

Tam na szczęście nikt z nikogo się nie śmieje. Ja jestem leszcz, ale są tacy co przyjeżdżają 20 minut po mnie. Nikt ze mnie ani z nich się nie śmieje.

Najprościej rozwalić się przed kompem i się nabijać. Zapraszam za zawody wszystkich wesołków, tam się okaże czy dalej będzie do śmiechu, jak kogoś objedzie 65-latek albo 14-latka.

Trochę mi Ciebie żal hit00r, zważywszy, że jesteś pięć lat młodszy ode mnie.
Diamond Back Apex SE '96, Superior XP 939

Nie wiem gdzie się podział mój post co napisałem . . . . . .
Ale w skrócie, podobne coś takiego miałem na pierwszych zawodach 8h, podjazd na 3 górki i zjazd i tak w kólko, nachylenie, kiedy młynek i 32 z tyłu ledwo starcza można poczuć ogień w udach . . .,

a hitioor . . . każdy ma prawo do swojego szczęścia i .......alternatywnej rzeczywistości.
www.velotech.pl

Bart pisze: Najprościej rozwalić się przed kompem i się nabijać. Zapraszam za zawody wszystkich wesołków, tam się okaże czy dalej będzie do śmiechu, jak kogoś objedzie 65-latek albo 14-latka.

A NO ROZWALAM SIĘ PRZED KOMPEM ... PIJĄC WÓDĘ SOBIESKI :-P
SĘK W TYM ŻE NIE MUSZĘ SIĘ ŚLINIĆ DO MAJKI ŻEBY Z NIĄ ZAMIENIĆ KILKA ZDAŃ :->
DWA ... JESTEM NA TYLE CHORY ŻE JAK NIE MAM CO ROBIĆ ALBO JEST GORĄCO TO JADĘ SIĘ WYPOCIĆ // ZARZNĄĆ ROWEREM DO ENDURO NA ODRODZENIE :-)
KOLANA BOLĄ , ŚMIERDZĘ POTEM ( A PÓŹNIEJ WODĄ Z RZEKI ) I TO UWIELBIAM.
MAM W DUPIE JAKIEŚ ZAWODY , KTÓRE SĄ ROZGRYWANE W OKOLICY BO TO PRZESTAŁO MNIE JARAĆ.
NATOMIAST TY CAŁY CZAS ŁADUJESZ NAM SWOJE TRASY , WYCZYNY I ZAWODY PO PŁASKIM TAK JAK BY TO BYŁ JAKIŚ TRANSALP :-P
Wiem że dla ciebie to jest wyczyn taki sam jak dla mnie ciśnięcie na Odrodzenie 32 raz w sezonie.
Ale nie rób z tego jakiegoś niesamowitego wydarzenia.
Chce ci się w tym wieku to już in PLUS.
Wszyscy o tym wiemy więc wystarczy.
PS - lubię ci dołożyć jakimś złośliwym tekstem bo twoja reakcja na moje zaczepki jest z góry znana :lol: :lol: :lol: :lol:
Nc Nc Nc S S S S :mrgreen:

hit00r II pisze:
Bart pisze: Najprościej rozwalić się przed kompem i się nabijać. Zapraszam za zawody wszystkich wesołków, tam się okaże czy dalej będzie do śmiechu, jak kogoś objedzie 65-latek albo 14-latka.

A NO ROZWALAM SIĘ PRZED KOMPEM ... PIJĄC WÓDĘ SOBIESKI :-P
SĘK W TYM ŻE NIE MUSZĘ SIĘ ŚLINIĆ DO MAJKI ŻEBY Z NIĄ ZAMIENIĆ KILKA ZDAŃ :->
DWA ... JESTEM NA TYLE CHORY ŻE JAK NIE MAM CO ROBIĆ ALBO JEST GORĄCO TO JADĘ SIĘ WYPOCIĆ // ZARZNĄĆ ROWEREM DO ENDURO NA ODRODZENIE :-)
KOLANA BOLĄ , ŚMIERDZĘ POTEM ( A PÓŹNIEJ WODĄ Z RZEKI ) I TO UWIELBIAM.
MAM W DUPIE JAKIEŚ ZAWODY , KTÓRE SĄ ROZGRYWANE W OKOLICY BO TO PRZESTAŁO MNIE JARAĆ.
NATOMIAST TY CAŁY CZAS ŁADUJESZ NAM SWOJE TRASY , WYCZYNY I ZAWODY PO PŁASKIM TAK JAK BY TO BYŁ JAKIŚ TRANSALP :-P
Wiem że dla ciebie to jest wyczyn taki sam jak dla mnie ciśnięcie na Odrodzenie 32 raz w sezonie.
Ale nie rób z tego jakiegoś niesamowitego wydarzenia.
Chce ci się w tym wieku to już in PLUS.
Wszyscy o tym wiemy więc wystarczy.
PS - lubię ci dołożyć jakimś złośliwym tekstem bo twoja reakcja na moje zaczepki jest z góry znana :lol: :lol: :lol: :lol:
Nc Nc Nc S S S S :mrgreen:
Mówiłem . . . alternatywna rzeczywistość . . . . . .mówiłem że mu z geby wali po wódce . . . . . :mrgreen:
www.velotech.pl

Piotr pisze: Mówiłem . . . alternatywna rzeczywistość . . . . . .mówiłem że mu z geby wali po wódce . . . . . :mrgreen:
KAŻDEMU WALI :evil: :cry:

Odpowiedz mi na pytanie, natłukłeś kupę postów, czy któryś ma związek jakikolwiek z tematyka forum ?
Bo zaczyna to wyglądać jak typowe posty na wszystkich forach bez wyrazu tematycznego czyli groch z kapustą, a tu myślę przewodnia to retro :-P
www.velotech.pl

Zajebiste skarpetki ... szkoda że nie różowe 8-)
Nawet się nie chwal że jeździsz takim gównem jak Kross bo jeśli chodzi o szosę to tak jak byś się szczycił tym że posiadasz Fiata Multiplę.
Jeszcze bym zrozumiał jak byś miał Bianchi , Colnago , Pinarello ale Kross :-/ :!: :?:

Bart pisze:Na tyle co ja jeżdżę po szosie to aż za dobry. Ty oczywiście wolałbyś 15 letnie Bianchi z trzema blatami z przodu :mrgreen:
Bianchi jakie by nie było zawsze będzie lepsze od Krossa.
Tak samo jak Merc od Fiata.
3 blaty z przodu to idealna opcja dla mnie bo umożliwia wciśnięcie tych chorych podjazdów.
Na razie nie mam szosówki bo jest mi zbędna.

Bart, Startowałeś z tym cwelem szajbajkiem?
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike

Taki youtuber gwiazda. Ma kanał o rowerach a wyścig ten opisał jako Mistrzostwa Polski. Jechał 5 okrążeń. Wygrał jakiś Litwin który zdublowal resztę zawodników...
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike

Szajbajk jechal dystans najwiekszy czyli 5 kółek, ale na 4 dostal dubla i nie wjechał na 5 rundę. Kilka jego filmików na Youtube widziałem i tak nawet sympatycznie / neutralnie podchodziłem bo byl lepszy od wielu, wielu innych co to wszystko chwalą co testują ( pieniądze za to dostają ) jak np. Mamba on bike, wooyek, choć też nie bylo dobrze wg mnie ( np. sredni zachwyt nad suntour xcr a to gowno na max ) . Jednak sodowa mu odbiła i filmik z trasy mazury mtb ( po tej samej trasie co mistrzostwa Polski xc ) opisał jako mistrzostwa Polski xco mtb, że był 10, dzieciaki co drugi post sikały pod siebie ze szczęścia, że ich idol był 10. Komentując swoje miejsce ( obejrzałem tez poprzedni wyscig szajbajka ) no narcyz i paluszek brzuszek i główka. Plan na wyscig po trasie mistrzostw polski mtb mial taki, ze pierwszą rundę pojedzie bardzo wolno, żeby na kolejnych się rozkręcić i zaatakować na dwoch ostatnich. Tymczasem "sił i środków" wystarczyło mu na 1 rundę bo kolejne jechał coraz wolniej a podjazdy dawał z buta. Skomentował to w taki sposób, że sił mu wcale nie brakowało, ani kondycji ( chociaż sapał jak diabli, widać gołym okiem było że to jego max ) tylko plecy ! mu wysiadly i stąd było pchanie, a dyszy bo on tak ma i uczy się oddychać dopiero. Najlepsze jednak było to, że powiedział, że w ogóle nie znał trasy i nie wiedział o takich interwałach i chyba myslał, że będzie płasko albo podjazdy długie i o małym nachyleniu. Nie wiedział bo nie wiedział bo wcześniej nie jechał, gdyby jechał i wiedział to trenowałby inaczej i robił siłę zamiast wytrzymałość. Tym mnie rozwalił. Trasa znana od około miesiąca, człowiek z Internetu nie sprawdził w internecie. Nawet zanim trasa była znana to oczywiste było, że max różnica wysokości będzie 50 m na tej górze i będą interwały. Oczywiście pouczał jak jeździć i jakich błędów unikać. Poprzedni jego start gdzieś w Sudetach, złapał niby gumę, powietrze mu schodzilo i musiał zwolnić. Nie miał pompki a pożyczyć nie bardzo umiał, a gdy mu się wreszcie udało to dalej jechał wolno. Reasumując, śmieszne to wszystko, mimo że kondycji najgorszej nie ma to narcyz jakich mało.

Pięknie to opisałeś :-D

hit00r II pisze:Zajebiste skarpetki ... szkoda że nie różowe 8-)
Nawet się nie chwal że jeździsz takim gównem jak Kross bo jeśli chodzi o szosę to tak jak byś się szczycił tym że posiadasz Fiata Multiplę.
Jeszcze bym zrozumiał jak byś miał Bianchi , Colnago , Pinarello ale Kross :-/ :!: :?:
A miałeś Multiple ? to jedne z najfajniejszych samochodów turystycznych, przestronny, wygodny, doskonała widoczność i bardzo dobre silniki JTD i co głupio Ci ?
www.velotech.pl

Piotr pisze: A miałeś Multiple ? to jedne z najfajniejszych samochodów turystycznych, przestronny, wygodny, doskonała widoczność i bardzo dobre silniki JTD i co głupio Ci ?
Ale nadal wygląda jak GÓWNO 8-)

SoloTM pisze:Szajbajk jechal dystans najwiekszy czyli 5 kółek, ale na 4 dostal dubla i nie wjechał na 5 rundę.
NIE NAKURFIAŁ ODRODZENIA TO I SIŁ ZABRAKŁO :lol:
Ja to bym ich tam wszystkich jedną nogą OBJECHAŁ ;-) ;-) ;-) :mrgreen:
Ha ha ha :!: