tak mi się nasunęło po oglądaniu galerii
przecież rd powinno jak najlepiej opasać kasetę, a tu proszę (przykłady najbardziej drastyczne):
Widocznie myślą, że w ten sposób się zębatki oszczędza
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
ee zadnej roznicy nie widze w dzialaniu, a u mnie jest kwestia krotkiego pancerza;) (za to srubka wykrecona na max!)
i co wy tak wszsytko byscie wedlug instrukcji shimano robili czy cu?
i co wy tak wszsytko byscie wedlug instrukcji shimano robili czy cu?
to ja Ci Zimniasty podrzucę pancerz jak Ci brakło
a w działaniu - jak będzie sporo błotka to dużo chętniej na małych trybkach z tyłu będzie przepuszczać - zobaczysz
a w działaniu - jak będzie sporo błotka to dużo chętniej na małych trybkach z tyłu będzie przepuszczać - zobaczysz
Re: Chłopaki, co wy robicie z tymi przerzutkami??!! :-P
#5o co chodzi? na foto z tym XT to mniej więcej czaję że pancerz za krótki ale w tym gietku to co jest nie tak?skolioza pisze:tak mi się nasunęło po oglądaniu galerii
przecież rd powinno jak najlepiej opasać kasetę, a tu proszę (przykłady najbardziej drastyczne):
juz widze ten rower w blocie;P jak powiem Rudej o co ja posadzasz ....;)skolioza pisze:a w działaniu - jak będzie sporo błotka to dużo chętniej na małych trybkach z tyłu będzie przepuszczać - zobaczysz
Yves, moim skromnym strasznie Ci przerzutka od kasety odjeżdża - główna część korpusu pochylona ku przodowi odciąga łańcuch od zębatek wcześniej niż teoretycznie powinna
Pytam o co chodzi, bo to już któryś rower z tak ustawioną rd jaki widzę
A wg mnie górne kółko powinno być bliżej kasety, tak zeby łańcuch jak najlepiej ją opasał
popatrz z resztą sam - w Kleinie XTRa miałeś już inaczej ustawionego
Pytam o co chodzi, bo to już któryś rower z tak ustawioną rd jaki widzę
A wg mnie górne kółko powinno być bliżej kasety, tak zeby łańcuch jak najlepiej ją opasał
popatrz z resztą sam - w Kleinie XTRa miałeś już inaczej ustawionego
hmmm...no możliwe, zawsze staram się by łancuch pomiędzy zębatką a górnym kółeczkiem rd był w linii poziomej ale to chyba zależy od dł łańcucha oraz od naciągu spręzyny w korpusie przerzutki bo mimo kręcenia tą srubką przy haku czasem to nic nie daje. wolę mieć jednak więcej prześwitu niż ma mi przerzutka obijać się o kasetę. różnic w działaniu nie widziałem dlatego jakoś szczególnej wagi do tego nie przykładam
przynajmniej nast razem postaram sie wyłapać jakieś niuanse w działaniu z róznym ustawieniem wózka
przynajmniej nast razem postaram sie wyłapać jakieś niuanse w działaniu z róznym ustawieniem wózka
Skolioza..ale zauważ jakie haki ma Klein..;)
Pzrzy tylnowejściowym haku to po prostu co by nie zrobił źle..będzie wieksze opasanie.
A generalnie, oczywiście racja.
Pzrzy tylnowejściowym haku to po prostu co by nie zrobił źle..będzie wieksze opasanie.
Skolioza..ale zauważ jakie haki ma Klein..;)
chodziło mi o wskazanie różnicy pomiędzy GT, nie wziąłem pod uwagę haków....
ale mogę wrzucić foto z klasycznymi hakami i poprawnie ustawioną rd
ale mogę wrzucić foto z klasycznymi hakami i poprawnie ustawioną rd