Tak na szybko wrzucam trzy:
1. Ramy magnezowe odlewane: Kirk

2. Elevated stays

3. Ramy T:

ja używam odwrotnej i do tego w rapidfire , chyba nie wrócę do tradycyjnej mi pasuje to eleganckokunu pisze:klucz programu największa ślepa uliczka w historii Shimano czyli odwrotna sprężyna w przerzutkach plus dual control. Za zepsucie tym dziadostwem XTR 960 ktoś powinien w Japoni popełnić harakiri, moim zdaniem :)
Ja tam nikomu nie bronię i nie odmawiam ale dlaczego tej głupiej 960 nie mogli zrobić w normalnej wersji, żeby był wybór:p (od razu odpowiem dlaczego, bo swoim zwyczajem Shimano chciało narzucić swoje "innowacje" wszystkim czy chcą czy nie a ta innowacja była tak ciężkostrawna, że na tej ciężkostrawności upasła się konkurencja pod postacią SRAMa :P a XTR się nie sprzedawał) Oczywiście przerzutki z odwrotną sprężyną powinny sobie funkcjonować obok tych normalnych jak w szaraku ale widocznie tak się nie da bo teraz w ogóle ich nie robią:/himayer pisze:ja używam odwrotnej i do tego w rapidfire , chyba nie wrócę do tradycyjnej mi pasuje to eleganckokunu pisze:klucz programu największa ślepa uliczka w historii Shimano czyli odwrotna sprężyna w przerzutkach plus dual control. Za zepsucie tym dziadostwem XTR 960 ktoś powinien w Japoni popełnić harakiri, moim zdaniem :)