Witajcie, czy jesteście w stanie powiedzieć ile jest wart taki rower?
Wiem o nim tyle:
Schwinn team rider, Glen Adams, rode a S.A.S.S. (Schwinn Active Suspension System) frame to a bronze downhill medal at the 1991 World Mountain Bikes Championships in Italy. The bike was brought back to Waterford and further work done on the linkage. Schwinn then sold approximately 200 of these frames in 1992. The frame, fork and rear brake retailed for about $1,800 which means you wouldn't see them on every street corner. The unique shock system was designed by Erik Buell who made his name using Harley Davidson engines in high performance motorcycles. Reviews of the era commented on the overbuilt and over-damped rear shock and the as-tested weight of 31.5 pounds with a Shimano Deore XT build kit. The bike has a claimed 4" of rear travel while most bikes of the era were lucky to have 2" of travel.
Jest to dość zmęczony życiem model, załączam kilka zdjęć.
Czy byłby ktoś zainteresowany tym rowerem (kupno)? Uważam ze powinien zająć się nim jakiś pasjonat z wiedzą na ten temat.
Re: 1992 Schwinn Paramount S.A.S.S.
#2Widać nie pofatygowałeś się aby przeczytać zasady jakim tu hołdujemy
Zasadniczo takie posty na dzień dobry lecą w kosmos a użytkownik dostaje bana
Ale że rower ciekawy, a humor mi dziś dopisuje zostawię ten sprzęt jako ciekawostkę
Zasadniczo takie posty na dzień dobry lecą w kosmos a użytkownik dostaje bana
Ale że rower ciekawy, a humor mi dziś dopisuje zostawię ten sprzęt jako ciekawostkę
#3Przepraszam najmocniej, pisałem wczorajszy post w pośpiechu. Dodałem juz pierwszy post powitalny. Rozumiem że ten rower posiada jakąś wartość? Jak to wyglada z rowerami w takim dość zniszczonym stanie? Czy według Pana jest on wart kupna/zainteresowania, jaka kwotę można za niego zaoferować?
#4Mógłbym go kupić za 100 złotych, jest w agonalnym stanie, ale rama jest ładna i ciekawa.
Części na sprzedaż:
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/
https://m.olx.pl/oferty/uzytkownik/1eZ3x/