W końcu się zebrałem na przedstawienie na forum mojego roweru, który zlotowicze już znają. Ku zaskoczeniu niektórych przyznam, że to jest zupełnie inny rower. Żółty czeka na generalny remont, więc służbę przejął czarny Hot Chili X-Rage.
Zacznijmy zatem od strony producenta:
Całkiem rzadka rama rzadko kiedy występowała w specyfikacji prezentowanej przez producenta. Odnalazłem ciekawą notkę w czasopiśmie "Rowery Świata":
W związku z tym, że rower kupiłem z częściowym brakiem nalepek, problemami z damperem i brakiem adekwatnych opon do stylistyki roweru trzeba było się za niego ostro wziąć. Napisy wykonałem w pracy za pomocą lasera, którego projekt odwzorował mój ojciec. Przesadził jednak ze szczegółami - w oryginale nalepki nie posiadały tylu charakterystycznych krzywizn, a także kolor nie krzyczał aż tak z jakim rowerem mamy tutaj do czynienia. Po załatwieniu spraw wizualnych trzeba było zająć się także mechaniką. Damper w środku nie posiadał oleju, brakowało uszczelki, ale całe szczęście po uzupełnieniu braków wszystko zaczęło działać jak należy. Uszkodzone manetki zastąpił model ośmiorzędowy spoza grupy odpowiadający deore xt. Zdecydowałem się także kolorystycznie uzupełnić rower czerwonymi akcentami tak więc zyskał hamulce z żółtego (tamten dostanie coś nie gorszego), a także dopełniające grupę pedały. No i kończąc opony 2.1 Wildgrip'r - coś na ciężkie warunki. Fotki!
Z przygotowań do zlotu:
Dotarł cało na zlot w takiej konfiguracji:
Z numerem startowym:
W akcji!
Zyskał sobie nawet zlotową nagrodę za którą jeszcze raz dziękuję:
Co w przyszłości... Nie tylko on, ale także pozostałe rowery z damperami zyskają tuleje, które wykonam z poliamidu. Jakbym o czymś zapomniał to piszcie
No i zapomniałem:
Hot Chili w wąwozie: https://www.youtube.com/watch?v=WlqOht_nv0U
z racji tego iż na forum ostatnio modne jest rzeżbienie w gównie zapytam grzecznie co to takie zółte gówieno jest zamiast porządnej korby ? o tandetnym mostku nie wspomne ....... bo sam krzyczy - wywal mnie po drodze do toalety ....
LX byłby lepszy! i przynajmniej każdy wiedział by o czym piszePiotr pisze: z racji tego iż na forum ostatnio modne jest rzeżbienie w gównie zapytam grzecznie co to takie zółte gówieno jest zamiast porządnej korby
Korba rzeczywiście lepiej by pasowała do żółtego Hot Chili ale D.A.R.T. Beasty Bone to naprawdę ciekawy sprzęt.
Fajnie, że pojawił się Deore DX bo - o ile dobrze pamiętam krótko był produkowany i pewnie będzie rzadkością niebawem.
Fajnie, że pojawił się Deore DX bo - o ile dobrze pamiętam krótko był produkowany i pewnie będzie rzadkością niebawem.
Z racji rzadkości sprzęt będzie używany odświętnie . Rozumiem, że pojedynczy akcent nawiązujący do flagowych kolorów to trochę mało, ale poza wyglądem liczą się też wrażenia z jazdy. Fajnie się go prowadzi, a co do sugestii może skorzystam, póki co jednak jakiekolwiek prace muszę skierować w kierunku żółtego fulla, bo został niestety zaniedbany.
Zlotowy fotoreporter.
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I
Race Factory e129 - ciekawy widelec ze względu na to, że można było go kupić w różnych konfiguracjach. Były różne sterówki, golenie, tłumiki i boostery do wyboru.
Zlotowy fotoreporter.
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I
Rowery:
Scott Windriver
Hot Chili X-Rage I